New posts
  • Synes du ikke der er nok debat om AGF på sitet, udover vores kamptråde?

    Opret en profil eller log ind med eksisterende bruger, så kan du tilgå den generelle debat om AGF og om stadionbyggeriet. Dette inkluderer også vores store transfertråde.

Superligaen 2020/2021

Superligaen 2020/2021
Hvis forretningen kan køre rundt når man fjerner køb/salg af spillere så er man et godt sted. Så kan man handle når man har solgt, og man ved hvad man kan bruge. Vi kommer forhåbentlig ikke til et sted igen, hvor vi er tvunget til at sælge for at gå i 0.
En fodboldforretning er bare lidt mere kompleks, tænker jeg. Hvis nu vi vinder pokalturneringen og ved et mirakel klarer playoff-runden til EL-slutspil, så er vi pludselig et helt andet sted, hvor vi har råd til at hente et par større profiler - som gerne skulle give os et skub mod fremtidige øgede indtægter. Men så er vi også pludselig havnet der, hvor vores transferbudget ikke længere er i balance og endnu værre, om man vil (for det er det egentlige problem), så har vi pludselig lønudgifter der ikke passer sammen med et "normalt" top-6 budget.

Omvendt flytter vi os heller ikke meget, hvis vi ikke har nogle løfteraketter. Det er jo den udvikling FCM har været inde i. De kan jo på ingen måde finansiere deres trup med normale driftindtægter og det bliver rigtig skidt for deres forretningsmodel, den dag de ryger ned som nr. 4-5 i superligaen igen.
 
Hvis forretningen kan køre rundt når man fjerner køb/salg af spillere så er man et godt sted. Så kan man handle når man har solgt, og man ved hvad man kan bruge. Vi kommer forhåbentlig ikke til et sted igen, hvor vi er tvunget til at sælge for at gå i 0.

Jeg har indrømmet ikke meget styr på hvor det er vi økonomisk er blevet så dygtige.
Jeg konstaterer bare at vi er blevet det og er glad for den udvikling

Men er der nogen der har styr på vores regnskab i dag og ved hvor det er vi er blevet så gode i forhold til tidligere?
Det kan vel ikke være reducerede lønomkostninger det hele?
 
Jeg har indrømmet ikke meget styr på hvor det er vi økonomisk er blevet så dygtige.
Jeg konstaterer bare at vi er blevet det og er glad for den udvikling

Men er der nogen der har styr på vores regnskab i dag og ved hvor det er vi er blevet så gode i forhold til tidligere?
Det kan vel ikke være reducerede lønomkostninger det hele?
Mine bud er, uden at jeg har dykket ned i regnskabet:

Øgede billetindtægter før Corona
Overskud på transferbalancen
Flere sponsorer
Reducerede personaleudgifter herunder spillerlønninger
 
Det kan vel ikke være reducerede lønomkostninger det hele?
Vi er rykket rigtig meget i sponsorindtægner i Jacob Nielsens tid som direktør. I regnskabet 14/15 havde vi 37,5 mio kr. i indtægter. I det seneste regnskab hed det 64,2 mio. Det er især her vi er rykket fra AaB, som stadig ligger nede på det gamle niveau vi havde.

Vores personaleomkostninger er kun steget marginalt siden 13/14-sæsonen (hvor vi rykkede ned). Dengang 70 mio, mod 73,5 i seneste regnskab.
 
Last edited:
Vi er rykket rigtig meget i sponsorindtægner i Jacob Nielsens tid som direktør. I regnskabet 14/15 havde vi 37,5 mio kr. i indtægter. I det seneste regnskab hed det 64,2 mio. Det er især her vi er rykket fra AaB, som stadig ligger nede på det gamle niveau vi havde.
Det er helt sikkert den væsentligste pointe: At AGF har hævet indtægterne, samtidig med at udgifterne er holdt i ro.

Når det er sagt, så er indtægterne dykket (betydeligt!) i alle de regnskabsår, hvor AGF har været i første division, så din sammenligning kommer til at se endnu bedre ud end den reelle udvikling. I det seneste år før Jacob Nielsen - nedrykningssæsonen 2013/2014 - var sponsorindtægterne på 46,5 mio. kr.

Så reelt er (sponsor)indtægterne steget med 40 pct (/18 mio) på seks år. En rigtigt fin udvikling, men trods alt ikke helt en revolutionerende udvikling for en børsnoteret virksomhed.
 
I det seneste år før Jacob Nielsen - nedrykningssæsonen 2013/2014 - var sponsorindtægterne på 46,5 mio. kr.
Det er rigtigt. Jeg prøvede egentlig bare at vise, hvad JN har haft at arbejde med. Bare fordi vi tabte 9 mio i sponsorindtægter ved nedrykningen, så er det jo ikke en given ting at de uden videre kommer tilbage. Jeg kunne også tilføje, at ved Jacobs første regnskab (14/15) var vores personaleomkostninger skåret ned til 57 mio. og så altså langsomt vokset igen.
 
Det er fantastisk det JN og salgsorganistationen har gjort, plus spillertruppen er trimmet for gamle dyre spillere uden salgsværdi og AGF trimmet i det hele taget.

Fedt vi vel nærmest som de eneste står i dag af top7 holdene og kan klare os uden transfers og Europa Cup indtægter. Som JN har sagt, så bliver indtægter der bare lagt oven i sportschefens budget, mens de dækker budgetterede underskud i de 6 andre klubber.

Hiljemark
I øvrigt ift vores diskussion i sommer, så endte Hiljemark i hvert fald i sin første ½ sæson som en forkert satsning med kun 400 minutter (langt under ½ spilletid) og oveni har Lucas A kun spillet ca. 50% også. En bet for dem.

 
Jeg synes AaB har en rigtig stærkt start-11, når alle er klar. Problemet er dog bare, at det er sjældent, at de er det. Især deres to største stjerner sidder ofte ude for dem. For mig giver det mindelser tilbage til BSN.

Det viser, at det ofte er vigtigere at have en god bred trup end den bedste spiller
 
Helt enig Mikkel - det er unikt, også ift FCM og FCK, som også hvert år skal hive måske 75 mio ud af transfers og Europa for at butikken løber rundt. (taget ud af det bkå uden at kigge i regnskabet)

Men med FCN, så ved vi også at FCN bruger 45 mio om året på deres talentarbejde, så det skal trækkes fra i årets salg. Men stadig ekstremt flot, plus at de får glæde af det sportslige afkast et par sæsoner i deres talenter.

Omvendt tager det også plads fra stærkere spillere, lidt den samme situation AGF står i lige nu, hvor man skal vurdere at ellers fantastiske blume optager en plads i truppen (måske endda start11) for en ung spiller på vej frem.

Det er en svær balancegang og koster også i tabellen for FCN (hvis de kunne holde længere og finde plads til ældre spillere a la rygaard-blume osv). Omvendt igen igen ville de nok uden taltent-satsningen ligge i 1 div... pga dårlig økonomi og det sportslige afkast kudus, damsgaard osv har givet.
Jeg tror ikke FCNs ejere er interesserede i at FCN bevæger sig op i tabellen, det vil ikke være realistisk at de kan komme til at vinde mesterskaber på samme niveau som FCM & K uden massive investeringer, og det vil trække fra det overskud som ejerne kan tage ud af klubben hvert eneste år. Uden mesterskaber og kontinuerlige europæiske kampe bliver spillerne ikke mere værd.

De har det perfekt der hvor de er, med en hel masse indtægter og meget begrænsede omkostninger, så man skal ikke som FCN fan, forvente at det kommer til at ændre sig. FCNs ejere er ikke klassiske klubfolk, de udnytter den viden de har om fodbold til at tjene en masse penge, der er dette der er interessant for dem ikke trofæer eller hæder.
 
Ja de er der for at tjene penge, og det gør de gør godt må man sige. Og tror som du skriver heller ikke at de har tilskuer og sponsorgrundlag til at kunne gøre det FCM gør - de har det knapt nok ift fck, bif, agf, aab og ob.

FCM (i kraft Ikasts historie og det store opland) er vel kun nr 6 i den rækkefølge af klubber med naturligt grundlag.

Fcn er nede i gruppen fra nr 8-25 når man taler om de forudsætninger der. Esbjerg er en stor klub og region, måske nok nr 8. Men ligger også et lidt afsides sted, og har ikke helt fcm og slet ikke ob-aabs grundlag.

FCK, AGF og Bif har klart bedste grundlag.

Stor-Kbh-klubberne kan naturligvis skabe sig et grundlag - og dog. vi har jo set hvordan det er svært for selv Lyngby og AB der ellers har traditionerne og historien med sig.
 
A pro pos corona kunne det være interessant at vide om FCK holder fast i at rejse til Portugal i morgen, det ser jo ærlig talt heller ikke for godt ud i sammenligning med alle andre klubber der bliver i landet netop fordi de har vurderet at det er virker som en dårlig ide at rejse ud: https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/myndighederne-fraraader-nu-alle-rejser-til-udlandet/8424463

Mht forskningsprojektet er det nok lagt i graven fordi alt den slags ikke gør nogen forskel ift de generelle retningslinjer der helt udelukker tilskuere.
Det ser ikke ud til at det er helt dødt, selvom 25 mio lyder lidt dyrt:
 
Mht AaB så undrer det mig lidt at de pludselig kan opjustere - hvis der har været spillersalg der kunne redde regnskabet skulle det vel annonceres på det tidspunkt og forventningerne justeres løbende. Uanset hvad understreger det igen pointen om at de ser ud til at spille højt spil. Der skal sælges spillere for et anseeligt beløb hver sæson og hvis de ikke i forvejen har en hel masse potentielle salgsemner, betyder det at dem de henter skal slå til meget hurtigt, så de kan blive solgt igen. Samtidig skal de sportslige resultater kontinuerligt være gode fordi det betyder en del for hvor godt spillerne klarer sig individuelt og for salgspriserne generelt. Det er en vanskelig model når man hele tiden er tvunget til at sælge et eller andet. Kan de ligge så på den fjerdeplads de sigter efter går det nok, men det skal ikke kikse for tit med mindre man i gode år virkelig får hentet nogle penge og nu er det bundet lidt op på et par profiler der har lidt skadesproblemer. Ferreira har vel været en udmærket tilgang mens Prica ikke er slået til endnu og skal de så sælges så snart de gør det med de sportslige konsekvenser det medfører? De har allerede lavet en aktieemission der vel heller ikke lagde ret mange år til hvor de kan gå og vente på at det lykkes.

Der er selvfølgelig mange klubber der grundlæggende gør det samme og er afhængige af spillersalg (og europæiske kampe) og det vil også være naturligt hvis AGF bevæger sig derhenad. Jo højere oppe man er eller vil være jo større bliver beløbene man skal handle for og jo sværere bliver det at dække ind på andre måder som fx vha sponsorer. Det farligste område er dog muligvis der lige under toppen hvor det er dyrt at være med uden at indtægterne stiger voldsomt. Så det er en stor styrke vi har økonomisk, hvis vi kan være i subtoppen og få det til at løbe rundt uden spillersalg. Det er et godt ståsted for det næste ryk opad. Og vi har heller ikke maksimeret på indtægterne uden om klubben, der kommer jo et nyt stadion der bør kunne løfte det hele yderligere.
 
Mht AaB så undrer det mig lidt at de pludselig kan opjustere - hvis der har været spillersalg der kunne redde regnskabet skulle det vel annonceres på det tidspunkt og forventningerne justeres løbende.

Der fremgår et par grunde i fondsbørsmeddelelsen. For det første skønner man anderledes i forhold til kompensationer, bland andet pga ændrede retningslinjer fra Erhvervsstyrelsen i december. Jeg har ingen anelse om de yderligere detaljer, men det virker som en god grund til at tallene pludseligt bliver bedre med tilbagevirkende kraft.

Derudover nævnes stigende transferindtægter i form af udløste kampbonusser. Det er formentligt ikke kommet som store overraskelser, men man har næppe budgetteret mulige klausuler, inden de blev indløst. Det kan fx være fra AGF, hvor PO trods alt har spillet mange kampe og AGF slutter sæsonen i top 3. Mere sandsynligt er det ekstra penge fra salget af Oliver Abildgaard, der har overrasket (mig) positivt med masser af spilletid i Rubin Kazan og debut på landsholdet.
 
ht AaB så undrer det mig lidt at de pludselig kan opjustere - hvis der har været spillersalg der kunne redde regnskabet skulle det vel annonceres på det tidspunkt og forventningerne justeres løbende.
Hvad mener du med at de opjusterer?
Altså udover at de er gået fra et regnskab fra -2 til +3 millioner til at have 8-10 millioner i overskud pga. ekstra indkomster fra klausuler fra Mæhle-handlen.
 
Jeg tænker også pengende fra Mikkel Kaufmann indgår i det regnskab, de har nok hentet i omegnen af +40 millioner sidste år, og dertil kommer Mæhle pengende i næste års regnskab. De gør det squ egentlig meget godt med at sælge spillere deroppe. :)
 
Hvad mener du med at de opjusterer?
Altså udover at de er gået fra et regnskab fra -2 til +3 millioner til at have 8-10 millioner i overskud pga. ekstra indkomster fra klausuler fra Mæhle-handlen.
Ikke noget udover det, men det er vel også en opjustering. Mæhle er med i forventningerne til næste års resultat så når de nævner at denne opjustering skyldes transferindtægter undrede det mig at de ikke havde opjusteret tidligere. Egentlig bare en detalje. Som Mikkel K nævner er begrundelsen i fondsbørsmeddelsen lidt mere nuanceret og det handler langt hen ad vejen om andet end transferindtægter. Det væsentligste er at AaB skal blive ved med at lave ganske store salg for at det kan løbe rundt - indregnet i et forventet underskud på 2-5 mio næste sæson er pengene fra Mæhle, men også både yderligere salg og investeringer i truppen og den “kommercielle udvikling,” hvor man måske kan spekulere i om beløbet fra førstnævnte forventes at være større end de to sidste. Det er en vanskelig situation at være tvunget til at sælge ud samtidig med at man bliver bedre sportsligt og misser de top-6 rammer det nok også salgspriserne.
 
Ikke noget udover det, men det er vel også en opjustering.
Altså det er ikke det samme som at vælge at opjustere, hvor man selv poster flere penge i, eller henter/låner ekstra penge fra en investor. Så det vil jeg ikke se noget særligt i. Der er jo ikke forskel på dette, og så da Silkeborg fik penge da FCK solgte Skov.

For handlen er jo først gået igennem nu her, så de kunne vel ikke have gjort det tidligere. Det ville vel være at tage gevinsten på forskud, og være useriøst regnskabs/budget-arbejde.
 
Altså det er ikke det samme som at vælge at opjustere, hvor man selv poster flere penge i, eller henter/låner ekstra penge fra en investor. Så det vil jeg ikke se noget særligt i. Der er jo ikke forskel på dette, og så da Silkeborg fik penge da FCK solgte Skov.

For handlen er jo først gået igennem nu her, så de kunne vel ikke have gjort det tidligere. Det ville vel være at tage gevinsten på forskud, og være useriøst regnskabs/budget-arbejde.
Jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår hvad du mener med at vælge at opjustere, det handler jo bare om hvad ens forventninger er og at man skal oplyse til fondsbørsen hvis de ændrer sig væsentligt, fx hvis man sælger en spiller for et større millionbeløb eller ikke når de mål man har sat (hvis man selv flytter rundt på nogle penge ændrer nok ikke så meget og kommer de udefra vil det nok foregå på en anden måde.) Der indgår dog så også alt muligt andet i den beregning som de måske ikke har kunnet vide for længe siden og som gør det mere rimeligt at de først er nået frem til at justere nu. Hvis du tænker på Mæhle står der at han er med i næste års regnskab - og der er jo altså netop også medtaget nogle flere forventninger om både spillersalg og investeringer i truppen. Det vil jeg ikke kalde useriøst hvis de indregnede beløb er rimelige, men man skal som investor selvfølgelig vide at det gør at forventningerne er behæftet med en hel del usikkerhed.
 
AaB har opjusteret forventningerne til 2020 (regnskabsåret følger kalenderåret, modsat AGF). Opjustering, hhv. nedjustering har ingen praktisk konsekvens, men viser blot virksomhedens skøn over det pågældende regnskab. Som børsnoteret virksomhed er de ved lov forpligtet til at give et retvisende billede og altså op/nedjustere forventningerne, når der er væsentlige ændringer.

Mæhle-handlen (i hvert den til Atalanta) har til gengæld ikke noget at gøre med 2020-regnskabet. De penge er først med i regnskabet for 2021.
 
Jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår hvad du mener med at vælge at opjustere
Forsøgte bare at sætte mig ind i, hvordan du kunne undre dig over at de opjusterer på baggrund af et salg der lige er gået i gennem, som sender penge til dem.

Tænkte nok i baner om, hvorvidt du/vi snakkede om "opruste", altså som "investere ekstra".
 
Top