New posts
  • Synes du ikke der er nok debat om AGF på sitet, udover vores kamptråde?

    Opret en profil eller log ind med eksisterende bruger, så kan du tilgå den generelle debat om AGF og om stadionbyggeriet. Dette inkluderer også vores store transfertråde.

Artikler om spillerne og klubben 2021

Artikler om spillerne og klubben 2021
Ja, vi har været interesseret længe, men så bør vi jo også have ledt efter alternativer længe. Det har jo været tydeligt i månedsvis, at Anderson ville man kun kunne købe til overpris. Har man virkelig slet ikke kunnet finde mere value for money et andet sted i verden? Har man slet ikke haft alternativer?

Slet ikke uenig men jeg kan nu godt lide, SIB tilsyneladende har gået benhårdt efter plan A, Anderson har med stor sandsynlighed været en drømmespiller for DN.
Det har selvfølgelig den potentielle negative effekt, at man risikerer at betale overpris, fordi det lægger trumfkortene over på sælger klubben.
Nogen gange er value for money spillere heller ikke dem som kan løfte niveauet, nogen gange bliver en klub nød til at betale ved kasse 1 og det positive i hele det her, er at, vi nu for første gang nogensinde har råd til at overbetale for en enkelt eller 2 spillere.
 
Hvad kan man forvente
Vi gav 7,5 for Dawid, 11 for Eric og 15 for MA og Bundu ligger i samme luftlag (gad vide hvad vores tilbudspris på Yann er).

Dawid tror jeg er en spiller vi kan forvente kan spille med, men også skal udvikle sig og tilpasse sig - han koster ca det halve af de andre, på trods af vi ved at 9er normalt koster det dobbelte i stedet. Alle forventer vel også han er bag PM, og mere skal være backup-udfordrer, en anden type, evt. spille med som 2. angriber eller få nogle tjanser på kanten. Lidt som da vi hentede MJ.

De 3 andre er købt til at løse et problem her og nu, selvom alle lige skal falde ind - og Bundu op i gear igen. Vi er heldige med at Eric er forløst så hurtigt - der vil komme nedture. Han har kun spillet ca 34 kampe i Sverige inden AGF.

Det samme kan siges om Yann, Lund og Alberto - hvad kan man forvente... første har indfriet forventninger og potentiale, men der kommer bump. Lund vel gjort det forventede og spillet mere end man havde troet. Alberto må vi give tid, men en spiller der i 4 år er røget ind og ud som en Munks af holdet, er jo nok ikke den næste Mæhle når han fylder 27 år i næste måned. Uforløst potentiale er der mest i de unge som ikke er opdaget. Alberto har spillet mange år som senior.
 
Fra folk i branchen har jeg fået af vide at man som sportschef altid arbejder i flere spor - andet er useriøst. Med mindre man går efter en bestemt spiller og det er 0 eller 1: at man får ham eller nøjes med det man har.

Med AGFs manglende selvtillid, mål og point, var det ikke lige tid for eksperimenter med talenter eller reboost af skadede profiler udefra på vej tilbage eller genopfinde en 27 årig Alberto-Milan type - selvom vi alle drømmer om at hente billigt eller gratis og sælge dyrt.

Den strategi med at finde næste bundu, driby fall osv kan man arbejde med når man ikke er ved at lide druknedøden som pt pga manglende point.

Man valgte klogeligt den sikre løsning. Så hellere betale et par mio i "overpris" - end ikke komme i top6 eller i værste fald rykke ud. Man kan nemt spare sig til mer elendighed.

Et dårligt efterår kunne også sætte sig ved at Yann og Jon ikke ville forlænge, eller Jon ikke kunne sælges til høj nok pris. Den deroute kender vi alt for godt i AGF gennem mange år.

Man har sikket haft andre emner. Jeg har ikke hørt nogen fans pege på sikre alternativer. Fossum kunne være et - men MA passer vel bedre, og det ville blive samme pris alligevel og lidt til. Og Fossum vil nok til udlandet igen og ikke AGF fx. AaB vil nok helst ikke sælge til AGF iøvrigt.
 
Anderson er dog ingen redningsmand alene, men han og Bundu er måske lige blive dem der kan få det til at tippe. Jon skal stadig ramme de ca 6 mål+ og ham der kommer ind efter 65 min skal lave et par styk+ om året. Bundu ramme de 8+ kasser. PM vel ca 12-16 i 32 kampe + de ca 5 straffekasser og Albert og MA skal holde niveauet med 5 mål fra 8eren (måske lidt mindre hvis de ikke spiller kant?). Måske mere hvis vi vil have Lindstrøm niveau.

Alle skal løfte sig til bedste niveau og PM meget. Gør han ikke det inden Jul, skal Dawid tage over eller vi skal på indkøb

Vi kan ikke leve med en 9er der laver det samme antal mål, som en kant eller 8er
Eller for den sags skyld (den i nogen øjne floppende) PO hhv. 3 mål (og 4 mål af PM) i foråret ... og straffesparkene kunne PO have taget.

PS - nu er noget af sæsonen spillet men 5-6 mål+ fra Bundu - må vi forvente inden næste sommer og en del ass til PM
 
Last edited:
Hvis dette er tilgangen hos alle, så er det jo fedt med den større bredde:

Hvordan ser du konkurrencen på AGF-midtbanen?

- Vi komplimenterer hinanden godt derinde, synes jeg egentlig. Vi har forskellige typer alt efter hvordan vi vil gribe kampen an. Vi er dækket ind, og vi minder måske ikke så meget om hinanden, og så er det op til trænerteamet at vurdere, hvad der er brug for.
 
Lidt til aftenkaffen
Det blev morgenkaffen...hvis jeg drikker kaffe efter kl. 16, falder jeg aldrig i søvn. :ROFLMAO:

Herlig artikel og tak til Stiften for at gå et niveau dybere end "JDT er en provo-type".
Jeg har stor respekt for, at han selv indrømmer, at det der film skal sies fra hans spil. Resten af hans attitude og vanvid kan jeg godt lide - det er fedt med spillere, der giver lidt kulør og lidt liv. Film? Nej fy for satan da! Lir, drillerier og lidenskab? Ja tak! Giv gas, sømand!
 
Jeg har virkelig svært ved at se Mathias Jørgensen på nogen som helst måde være stand-in for Paddy med den nuværende spillestil. De er 2 vidt forskellige typer. Paddy er stor, stærk og god med hovedet, men ret langsomt. Mathias Jørgensen er spinkel og hurtig.

Hvis Jørgensen kommer til at blive brugt som decideret angriber, bliver det formentligt ved siden af Paddy. Ellers tror jeg, han kommer til at blive brugt som kantspiller.
ja jeg er enig med dig.
 
Det blev morgenkaffen...hvis jeg drikker kaffe efter kl. 16, falder jeg aldrig i søvn. :ROFLMAO:

Herlig artikel og tak til Stiften for at gå et niveau dybere end "JDT er en provo-type".
Jeg har stor respekt for, at han selv indrømmer, at det der film skal sies fra hans spil. Resten af hans attitude og vanvid kan jeg godt lide - det er fedt med spillere, der giver lidt kulør og lidt liv. Film? Nej fy for satan da! Lir, drillerier og lidenskab? Ja tak! Giv gas, sømand!
Rørende enig herfra. Tænding er ok, jeg kan godt lide integritet og det er tydeligt at det er sådan han er. Film hører ikke til nogen steder, så fedt hvis han formår at stoppe med det (det havde nok også givet ham et straffe, hvis han ikke havde ladet sig falde)
 
Lidt om Jon og evt. forlængelse https://stiften.dk/artikel/agfs-matchvinder-er-snart-kontraktfri-jeg-vil-ikke-tale-om-min-fremtid

Jeg er ikke meget for at fokusere på min kontrakt. Begynder du at bekymre dig om den slags som spiller, så falder dit niveau på banen. Jeg lader min agent tage sig af den slags.

Men du skal vel have en afklaring før til sommer om hvor du skal spille i næste sæson?

- Selvfølgelig. Men hvis jeg stadig er i AGF og ikke har skrevet under på andet, så fokuserer jeg kun på AGF. Og ender sæsonen uden at jeg har skrevet under andre steder, så tager jeg en snak med klubben og så må vi se, hvordan det går.
 
Top