New posts
  • Synes du ikke der er nok debat om AGF på sitet, udover vores kamptråde?

    Opret en profil eller log ind med eksisterende bruger, så kan du tilgå den generelle debat om AGF og om stadionbyggeriet. Dette inkluderer også vores store transfertråde.

AGF's overordnede strategi vs. de andre

AGF's overordnede strategi vs. de andre
Det er imo en kæmpe fejl, at koncentrere scoutingen af talenter i Østjylland, området er alt for lille. Vores konkurrenter scouter i Skandinavien, Afrika, Sydamerika osv. Gad vide hvorfor det er dem som henter Schjelderup, Roony, Kamaldeen o.lign kæmpe talenter og ikke os...
Jeg er enig i det meste i dit indlæg, men jeg er ikke sikker på, at jeg er enig her. Det kan - bør - være et strategisk mål for AGF at have den bedste scouting i Østjylland. Tiden, hvor århusianske spillere gik til FCM skal være endegyldigt forbi, og AGF skal også kunne spotte potentielle talenter i omegnsområdet før Silkeborg, Randers, Horsens mv.

Uden for regionen, og især i udlandet, bliver AGF til gengæld aldrig førende på scouting. Det betyder ikke, at man ikke skal kigge sig omkring, og AGF henter jo altså også talenter i fx København (Daghim), Sverige (Valdes) og Australien (Harrington, Reec) for nu at tage nogle eksempler fra den nuværende U19-trup.

Klubben skal være gode til at evaluere talenterne, når de får dem tilbudt, og de skal være gode (Læs: meget bedre) til at talentudvikle dem, der er kommet til klubben, men det er ikke nødvendigvis specielt god brug af AGFs ressourcer at brænde meget krudt af på scouting i markeder, hvor man alligevel ikke kan konkurrere med større klubber. Så er en koncentreret indsats på at blive klar nummer ét i Østjylland sikkert et strategisk fornuftigt valg i stedet.
 
Jeg tænker der findes andre parametre end talent udvikling for at vurdere hvor AGF står i forhold til vores konkurrenter.

Helt overordnet mener jeg AGF er et helt andet sted end for 8 år siden hvor JN tog over, listen er lang, men skal jeg bare fremhæve ET eksempel, som nærmest afgør debatten, så må det være det nye stadion.

AGF er lykkedes mod alle odds at få et nyt moderne fremtidsikret stadion på nøjagtig samme plads som hvor det gamle ligger. Jeg er målløs over at JN har lykkedes med det projekt, jeg ved godt han ikke er alene om den opgave, men han har godt nok stået forrest på broen.

Så er der også sponsordelen, 77 millioner og lysår foran hvad vi kunne lave for 8 år siden, det er et vildt grundlag at drive fodbold på, og vi har alle fornemmelsen at vi kun har set toppen af isbjerget når det nye stadion kommer.

Ting skal udvikles organisk, dem som forsøger at lave tigerspring kan bare skæve til Sønderjyske og Esbjerg og se om de kan li det de ser.

Jeg er da enig i at talentudviklingen halter lidt, men er vi ikke på vej med et nyt campus på Fredensvang, og de frø der er plantet det sidste års tid, tænker jeg nok skal vokse sig stort og flot. Imens kan vi glæde os over Stage salg, Bundu salg, Grønbæk salg og nye TK mens vi kan indtil han måske også kommer på en større adresse. Helt skidt er det nu ikke.

/Aske
 
Vi behøver ikke være nytænkende i min verden - det var ihvertfald ikke min intention med debatten. Men ligefrem halvvejs forære alle de store talenter væk i Østjylland og acceptere pladsen som nederst i talent-hierarkiet, det er jeg ikke meget for. Det kan også være der er bedring på vej - Grønbæk, Hausner og TK ligner nogen som bliver til noget - de to sidstnævnte kom til fra andre klubber for år tilbage.
De senere år har vi også hentet lidt ældre talenter ind, for at supplere de manglende talenter fra egen ungdomsafdeling. Den del bliver forhåbentlig forstærket, når vi flere gange har vist at det er muligt at komme på 1 holdet og ende med et salg til en klub højere oppe.
Jeg ved ikke hvor mange af de største talenter der stadig tager væk og om det så handler om økonomi, men jeg forstår ikke den udlægning at vi "accepterer pladsen nederst i talent-hierarkiet" som om der ingen midler bliver tilført og forholdene er elendige. Det er da ikke bare pæne ord selvom det måske ikke har haft førsteprioritet - en prioritering jeg så er mere enig i, jeg tror vi ville stå et dårligere sted nu hvis vi havde satset meget hårdt på talenterne først og AGF er også en anden størrelse end alle andre klubber end FCK og Brøndby.

Det er meget svært at vurdere hvor langt talentafdelingen er nået lige nu, men hvis vi er ringest fordi forventningen er at vi skal være bedst, er det i hvert fald svært at leve op til. I DBU's rangering gik vi frem i point, men en halv stjerne ned sidst og det er da et pejlemærke, noget andet er antal unge spillere på holdet men der er en del års forsinkelse i output, med mindre man fisker dem udefra, hvad der jo altså også i høj grad er tilfældet der hvor det ser bedst ud. Vi skal blive bedre til at udvikle talenterne men kan nok vinde meget hvis vi bliver bedre til at spotte dem og hente dem til så grundlaget at udvikle på bliver bedre. Det er selvfølgelig også sådan noget nogle boliger skal hjælpe med. Vi skal have nogle fleres Valdés'er (lad os bare sige han selvfølgelig bliver god og sådan en de andre siger, at ham har AGF da bare udviklet :))

Han er i øvrigt udtryk for at vi først nu for alvor er begyndt at scoute nærmest noget som helst. Der var chokerende nok åbenbart ingen rigtig scout-afdeling inden SIB kom til, selvom man selvfølgelig har kunnet scoute på en eller anden måde. Der kunne nok ligge en mulig kritik af tidligere prioritering der, men jeg ved ikke hvordan det er foregået før. I hvert fald åbner det da op for at hente bedre talenter og det er forkert hvis man siger vi kun scouter i Østjylland selvom vi også skal være bedre til at fange de lokale talenter. Yakob virker også godt set hvis det kan baseres på den udvikling.

De kunne ligeså godt være gået konkurs eller skulle iværksætte en stor redning men sådan et gamble har vi vel nærmest også været i med AGF. Vi kom bare ikke så stærkt ud på den anden side men skal bruge mere tid.
Måske lidt en sideting, men jeg synes ikke AGF har satset på den måde. Jeg ved heller ikke hvor meget frihed og hvor mange midler der har været til det, men man kunne måske netop sige det var tidligere ledelsers fejl at de ikke var visionære og turde satse på noget, men i stedet lod klubben lide en langsom død. De spæde forsøg gik ikke så godt, som fx Mazurkiewicz eller da alle skulle have et sports konglomerat, halvhjertede og ikke helt gennemtænkte projekter, men jeg synes ikke den nuværende ledelse vil kunne beskyldes for det samme.
Tak alle for en god debat(y) Det er fedt vi kan debattere på et lidt overordnet plan og ikke alle har samme holdninger.
Ja, i lige måde. Jeg synes den del her er meget interessant og, fristes jeg også til at sige, vigtigere end den næste spillerhandel selvom det selvsagt også er interessant og det hele selvfølgelig hænger sammen.
 
Last edited:
Jeg ved ikke hvor mange af de største talenter der stadig tager væk og om det så handler om økonomi, men jeg forstår ikke den udlægning at vi "accepterer pladsen nederst i talent-hierarkiet" som om der ingen midler bliver tilført og forholdene er elendige. Det er da ikke bare pæne ord selvom det måske ikke har haft førsteprioritet - en prioritering jeg så er mere enig i, jeg tror vi ville stå et dårligere sted nu hvis vi havde satset meget hårdt på talenterne først og AGF er også en anden størrelse end alle andre klubber end FCK og Brøndby.
Jeg mener at have hørt at mange af de aller største talenter i de mindre aarhusianske og østjyske klubber, smutter til heden, ikke nødvendigvis fordi de bliver scoutet, men fordi de, og deres forældre godt kan se at man udvikler sig bedre i FCM end i AGF. Jeg tror egentlig ikke at det er pga. et had til AGF, men en simpel karriereplan, og det kan man ikke fortænke dem i når AGF ikke satser lige så massivt på talenter som de gør der ude.

Jeg tror man skal starte med at forhindre Silkeborg, Randers og Horsens i at rekruttere talenter i nærområdet, det er i den daglig konkurrence med andre store talenter, man udvikler sig bedst, og der mangler noget talentmasse i AGF, det ville en forhindring af talentvandring til de nærmeste klubber kunne hjælpe på, jo større en talentmasse på et højt niveau, des større sandsynlighed for flere Grønbækker og TK’er.
 
Jeg er enig i det meste i dit indlæg, men jeg er ikke sikker på, at jeg er enig her. Det kan - bør - være et strategisk mål for AGF at have den bedste scouting i Østjylland. Tiden, hvor århusianske spillere gik til FCM skal være endegyldigt forbi, og AGF skal også kunne spotte potentielle talenter i omegnsområdet før Silkeborg, Randers, Horsens mv.

Det er ikke min pointe eller holdning, AGF ikke skal være overalt i Østjylland, alle talenter i det område skal helst have os som drømmedestinationen, men vi skal scoute langt mere bredt også udlandet. Jeg køber simpelthen ikke påstanden om, vi aldrig kan hamle op med de 3 store indenfor talentudvikling, selvfølgelig kan vi det, men det kræver masser af ressourcer, en klokkeklar talentstrategi, dygtige trænere og en erkendelse af at, som transfermarkedet har udviklet sig og fortsætter, så er det gennem talentudvikling de helt store transfersummer kommer fra.

Når talenter vælger FCN til, så handler det aldrig om fanbase, fedt stadion og egentlig heller ikke specielt meget om titler men nærmest alt om klubbens talent prioritering og niveau indenfor det område.

Jeg er bange for, fans bliver alvorligt skuffet, hvis de tror det nye stadion bliver en gamechanger for tiltrækningsevnen overfor talenter. Det gør kun en markant ændring af tankegangen i ledelsen og derefter handling.
 
Det er ikke min pointe eller holdning, AGF ikke skal være overalt i Østjylland, alle talenter i det område skal helst have os som drømmedestinationen, men vi skal scoute langt mere bredt også udlandet. Jeg køber simpelthen ikke påstanden om, vi aldrig kan hamle op med de 3 store indenfor talentudvikling, selvfølgelig kan vi det, men det kræver masser af ressourcer, en klokkeklar talentstrategi, dygtige trænere og en erkendelse af at, som transfermarkedet har udviklet sig og fortsætter, så er det gennem talentudvikling de helt store transfersummer kommer fra.

Når talenter vælger FCN til, så handler det aldrig om fanbase, fedt stadion og egentlig heller ikke specielt meget om titler men nærmest alt om klubbens talent prioritering og niveau indenfor det område.
Igen meget enig, men så handler det heller ikke så meget om scouting i min verden. Når FCN kunne tiltrække Schelderup og FCK Roony, så var det jo næppe heller fordi, at andre ikke havde opdaget dem. Det var fordi, at spillerne fandt den pakke de fik tilbudt mest interessant blandt mange potentielle muligheder.

AGF skal blive bedre til at udvikle de spillere, der er i klubben, og de skal sikkert også have bedre forhold. Talentudviklingen skal klokkeklart opprioriteres. Men i en verden med knappe ressourcer må man også inden for talentudviklingen prioritere, og så er det ikke nødvendigvis scoutingen, der skal stå først for.

Eller sagt på en anden måde: Det nytter ikke at have fremragende scouting, hvis pakken ikke ellers er attraktiv for de bedste talenter. Og hvis pakken i øvrigt er attraktiv, er man knap så afhængig af være først på scouting i forhold til at sikre den ønskede underskrift.
 
  • Like
Reactions: fsc
Når man har lyttet lidt til Mediano, så ved man jo, at de lysende stjerner som Roony og Schelderup kender alle og enhver i miljøet, når de er 12-13 år.

Schelderup har valgt FCN grundet akademiet, villigheden til at bruge unge spillere og evnen til at sælge godt til fx England og Italien.

AGF bliver først lige så kompetitive på akademisiden, når man bliver mere villige til at give spilletid. Og meget spilletid til unge spillere er - uagtet at FCN ligger nr 1 lige nu - ikke nødvendigvis den vej AGF skal gå.
 
Jeg ved ikke hvor mange af de største talenter der stadig tager væk og om det så handler om økonomi, men jeg forstår ikke den udlægning at vi "accepterer pladsen nederst i talent-hierarkiet" som om der ingen midler bliver tilført og forholdene er elendige. Det er da ikke bare pæne ord selvom det måske ikke har haft førsteprioritet - en prioritering jeg så er mere enig i, jeg tror vi ville stå et dårligere sted nu hvis vi havde satset meget hårdt på talenterne først og AGF er også en anden størrelse end alle andre klubber end FCK og Brøndby.
Den bemærkning var nok også overdrivelse fremmer forståelsen men det jeg hører er at talenterne foretrækker SIF & FCM pt., hvis vi ser bort fra klubberne på Sjælland.
Jeg syntes der har været rigtig mange pæne ord og manglende prioritering. Der behøver ikke være noget galt med prioriteringen, hvis det ikke kan være anderledes men så vil jeg personligt bare have afstemt mine forventninger derefter. Lige pt. hælder jeg mest til, at AGF ikke kan løfte opgaven med at få udviklet talenter igennem deres egne ungdomsrækker - derfor arbejder man på at hente talenter ind i en alder der hedder 16-20 år fra andre klubber. Det kan også være ok og en samlet fin løsning i forhold til økonomi.

Det er meget svært at vurdere hvor langt talentafdelingen er nået lige nu, men hvis vi er ringest fordi forventningen er at vi skal være bedst, er det i hvert fald svært at leve op til. I DBU's rangering gik vi frem i point, men en halv stjerne ned sidst og det er da et pejlemærke, noget andet er antal unge spillere på holdet men der er en del års forsinkelse i output, med mindre man fisker dem udefra, hvad der jo altså også i høj grad er tilfældet der hvor det ser bedst ud. Vi skal blive bedre til at udvikle talenterne men kan nok vinde meget hvis vi bliver bedre til at spotte dem og hente dem til så grundlaget at udvikle på bliver bedre. Det er selvfølgelig også sådan noget nogle boliger skal hjælpe med. Vi skal have nogle fleres Valdés'er (lad os bare sige han selvfølgelig bliver god og sådan en de andre siger, at ham har AGF da bare udviklet :))
Min forventning vil være, at vi skal være bedst i Jylland ;) Vi er den gamle hæderkronede klub, vi har det største underlag at rekruttere fra og vi burde være 1 valget for alle talenterne i regionen.

Jeg ved ikke om DBU's rangering er fair men AGF forsøgte da at forklare hvorfor det gik den forkerte vej. Ifølge stjernerne er vi pt. nr.8 i DK. Vi har 3,5 stjerner som klubberne fra nr. 8-14 har. På score ser det dog ud til vi er før AAb og Lyngby men der er da et stykke op til de andre klubber over os.

1674653055382.png

Jeg er bange for, fans bliver alvorligt skuffet, hvis de tror det nye stadion bliver en gamechanger for tiltrækningsevnen overfor talenter. Det gør kun en markant ændring af tankegangen i ledelsen og derefter handling.
Helt enig og derfor falder jeg lidt over JN's ord i podcasten. Steinlein påpeger det også (ikke fordi han er sandhedsvidne) men det er nok fordi han ved, at det er en kæmpe bet for AGF, at de ikke magter den opgave.
Han ser det selvfølgelig som en afgørende fordel for Fcm og så naturligvis at de er bedre til købe/salg af spillere. Btw. de må have en fantastisk scouting afdeling.

Det behøver ikke være en afgørende fordel med deres talenter men de skal vel fejle et år eller to, hvis vi skal fange dem og det ser svært ud med de nuværende priser på spillere. De har dog også skruet godt op for omkostningerne, det kan blive tungt i en periode hvis salgene ikke lykkedes. Men der har de nok milliardører i ryggen til det formentlig overlever.

AGF skal blive bedre til at udvikle de spillere, der er i klubben, og de skal sikkert også have bedre forhold. Talentudviklingen skal klokkeklart opprioriteres. Men i en verden med knappe ressourcer må man også inden for talentudviklingen prioritere, og så er det ikke nødvendigvis scoutingen, der skal stå først for.
Det er helt fair hvis der slet ikke er midler nok i systemet til talentafdelingen og det er derfor den virker som om den kører lidt på vågeblus hos de yngste. Det kan også være det kører langt bedre end jeg fornemmer og der bare går for mange år førend vi kan se resultaterne. Jeg hører bare de unge talenter tale Sif og Fcm, inden de taler AGF.

AGF bliver først lige så kompetitive på akademisiden, når man bliver mere villige til at give spilletid. Og meget spilletid til unge spillere er - uagtet at FCN ligger nr 1 lige nu - ikke nødvendigvis den vej AGF skal gå.
Min intention var ikke at vi skulle gå all-in på talenter på 1 holdet. Men vi bør være den klub talenterne foretrækker i (øst)Jylland og ikke Aab, Fcm eller Silkeborg.

Jeg syntes egentlig vi har været ok til at give spilletid til yngre spillere de sidste par år - hvis de altså har været gode nok. Den opgave magter de fint i Sif, Bif, Fck, Fcm mv. så der tænker jeg sagtens vi kan konkurrere. Det er selve talentafdelingen det ser ud til vi halter på og derfor bliver fravalgt.
 
Jeg mener at have hørt at mange af de aller største talenter i de mindre aarhusianske og østjyske klubber, smutter til heden, ikke nødvendigvis fordi de bliver scoutet, men fordi de, og deres forældre godt kan se at man udvikler sig bedre i FCM end i AGF. Jeg tror egentlig ikke at det er pga. et had til AGF, men en simpel karriereplan, og det kan man ikke fortænke dem i når AGF ikke satser lige så massivt på talenter som de gør der ude.

Jeg tror man skal starte med at forhindre Silkeborg, Randers og Horsens i at rekruttere talenter i nærområdet, det er i den daglig konkurrence med andre store talenter, man udvikler sig bedst, og der mangler noget talentmasse i AGF, det ville en forhindring af talentvandring til de nærmeste klubber kunne hjælpe på, jo større en talentmasse på et højt niveau, des større sandsynlighed for flere Grønbækker og TK’er.
Det kunne være interessant at have en analyse og nogle tal på, hvor mange det drejer sig om og også om de virkelig selv henvender sig, måske på opfordring, eller bliver opsøgt. I første omgang skal vi selvfølgelig holde på “vores egne,” det bliver lidt selvforstærkende hvis man udvikler på dårligere “grundtalent.”

Jeg er bange for, fans bliver alvorligt skuffet, hvis de tror det nye stadion bliver en gamechanger for tiltrækningsevnen overfor talenter. Det gør kun en markant ændring af tankegangen i ledelsen og derefter handling.
Det tror jeg heller ikke man forventer i klubben, det er ikke et afgørende direkte parameter, men der som regel en sammenhæng hvor klubbens størrelse kan betyde noget, men først og fremmest handler det jo om at stadion genererer flere indtægter og så kan der også kanaliseres mere over i talentafdelingen.
 
Min intention var ikke at vi skulle gå all-in på talenter på 1 holdet. Men vi bør være den klub talenterne foretrækker i (øst)Jylland og ikke Aab, Fcm eller Silkeborg.

Enig. Jeg plæderer ikke for FCN modellen men nærmere FCM modellen, hvor de har nået den konklusion, at vejen til succes går gennem en dygtig talentafdeling samt investering i rutinerede spillere som ikke nødvendigvis skal udmønte sig i store spillersalg men give den rutine og ballast, som er nødvendig for kontinuerlig succes (FCK har i dag præcis samme model).


Det tror jeg heller ikke man forventer i klubben, det er ikke et afgørende direkte parameter, men der som regel en sammenhæng hvor klubbens størrelse kan betyde noget, men først og fremmest handler det jo om at stadion genererer flere indtægter og så kan der også kanaliseres mere over i talentafdelingen.

Derfor jeg skrev tiltrækning for jeg er enig i, at det nye stadion bør give et godt økonomisk løft, men hvis tankegange hos ledelsen er at vi kan nærme os og overhale FCM økonomisk gennem køb af dyre profiler i midt 20erne, så er jeg ret overbevist om, den erklærede målsætning ikke bliver opfyldt.

Sådan som markedet er, så er et fokus på udvikling af spillere der skal skydes afsted inden de er ret meget over 20 år simpelthen en nødvendighed i en mindre udviklingsliga, hvor der er en naturlig grænse for sponsorindtægter og tv-penge.

Der er intet der tyder på, AGFs vej er den rigtige set på den lange bane, tværtimod.
 
Jeg ved ikke om DBU's rangering er fair men AGF forsøgte da at forklare hvorfor det gik den forkerte vej. Ifølge stjernerne er vi pt. nr.8 i DK. Vi har 3,5 stjerner som klubberne fra nr. 8-14 har. På score ser det dog ud til vi er før AAb og Lyngby men der er da et stykke op til de andre klubber over os.
Ja, jeg kan ikke rigtig finde ud af hvordan det hænger sammen og om vi på en måde også ligger nummer 6, men under alle omstændigheder er der noget op til toppen, men vi ligger stadig lidt over Silkeborg som bliver fremhævet så positivt her. Lidt forbehold kan man også godt tage overfor DBU’s rangering, der kan være lidt mindre vigtige ting der trækker ned, men det er trods alt en reference når vi ikke har så megen indsigt i hvordan det ser rundt omkring.

Jeg tror det er en god ide at forsøge at hente nogle talenter ind der allerede har nået et vist niveau og lige give dem de sidste par år/transitionstiden. Det bør løfte de ældste u-holds resultater og hvis de kommer på førsteholdet opfattes de som egne talenter (som Hausner fx) og kan hjælpe med at tiltrække de næste. Det er jo heller ikke fordi AaB pumper masser af talenter ud i de her år, så de har også forsøgt at hente en masse ind udefra, bl.a. fra Sjælland. Ham FCM er ved at sælge har Ove P. vist fundet og han er jo kendt for at se mere end almindeligt meget fodbold på alle niveauer, mens vi åbenbart først lige er begyndt at scoute…

Grundlæggende tror jeg vi er startet langt bagefter fordi talentafdelingen var faldet totalt sammen ligesom stort set alt andet og det tager lang tid at indhente fordi der i mellemtiden er kommet langt mere fokus på det og konkurrence om talenterne. Det er lidt selvforstærkende og det gør det også sværere. Som før nævnt tror jeg det er den rigtige strategi at prioritere lidt anderledes fordi vi ikke kan indhente det hele på få år, men vi har nogle andre fordele vi kan genopbygges først og så er jeg fortrøstningsfuld ift at det andet også kommer gradvist med.
 
Det er helt fair hvis der slet ikke er midler nok i systemet til talentafdelingen og det er derfor den virker som om den kører lidt på vågeblus hos de yngste. Det kan også være det kører langt bedre end jeg fornemmer og der bare går for mange år førend vi kan se resultaterne. Jeg hører bare de unge talenter tale Sif og Fcm, inden de taler AGF.
Min pointe var en anden, nemlig at talentafdelingens midler ikke (nødvendigvis) bruges bedst på et vidt forgrenet scouting-netværk, men på andre dele af talentafdelingens arbejde.

Det er næppe heller scoutingen, der gør SIF attraktiv, men dét der sker i Silkeborg. Tilsvarende er det, der sker på Fredensvang formentligt vigtigst for talentudviklingen i AGF.
 
AGF bliver først lige så kompetitive på akademisiden, når man bliver mere villige til at give spilletid. Og meget spilletid til unge spillere er - uagtet at FCN ligger nr 1 lige nu - ikke nødvendigvis den vej AGF skal gå.
Man kan i hvert fald ikke satse på talenter før man i en længere årrække har pumpet en del ressourcer i sin talentafdeling. Ellers så er de simpelthen ikke gode nok.

Men FCK er godt i gang med at vise, at man godt kan bruge talenter selvom man konstant skal være tophold og spille europæisk (det er i hvert fald primært manglende kontinuitet og dårlige indkøb, der er skyld i deres udfordringer de seneste år). Det er voldsomme summer de har solgt for de sidste par år og deres ungdomssatsning har ikke engang båret fuldt frugt endnu. Deres U-17 årgang skulle efter sigende være den vildeste nogensinde set i Skandinavien, så der er meget mere i vente fra den kant.
 
Derfor jeg skrev tiltrækning for jeg er enig i, at det nye stadion bør give et godt økonomisk løft, men hvis tankegange hos ledelsen er at vi kan nærme os og overhale FCM økonomisk gennem køb af dyre profiler i midt 20erne, så er jeg ret overbevist om, den erklærede målsætning ikke bliver opfyldt.

Sådan som markedet er, så er et fokus på udvikling af spillere der skal skydes afsted inden de er ret meget over 20 år simpelthen en nødvendighed i en mindre udviklingsliga, hvor der er en naturlig grænse for sponsorindtægter og tv-penge.

Der er intet der tyder på, AGFs vej er den rigtige set på den lange bane, tværtimod.
Hvad er det for en vej vi går, hvordan synes du den burde være? Kahl, Bisseck og Yakob er eksempler på spillere man prøver at hente mens de er rimeligt unge, men klar til at spille, så de kan udvikles og skydes af igen. En spiller som Haugen er lidt ældre, men nok fordi man har tænkt at der var brug for et lidt mere sikkert niveau. Man kan diskutere hvor gode vi er til at finde de rigtige, men har da heller ikke ramt ved siden af hver gang og det er altså ikke dyre profiler hvis du sammenligner med at hvad fx FCM betaler, det er bare fordi vi kommer fra en situation hvor nærmest enhver overgangssum sprængte banken. De gode talenter er dyre, derfor skal vi generelt kunne finde dem tidligere, men jeg ser da også en udviking i vores forsøg på at hente nogle talenter der er yngre, som fx Valdes og australierne, men der kommer helt sikkert mere af den slags og de skal også være endnu yngre og de her boliger skal selvfølgelig også gerne hjælpe på det. Der er sindssyg konkurrence om de største talenter så jeg har svært ved at se hvordan vi bare lige skal kunne konkurrere på det parameter før der kan pumpes meget større summer i det. Vi kan prøve at tage nogle skridt og udvikle det over tid, men forhåbentlig får vi også en økonomi der løfter talentafdelingen fordi det selvfølgelig er en investering der bliver nødvendig.
 
Hvad er det for en vej vi går, hvordan synes du den burde være? Kahl, Bisseck og Yakob er eksempler på spillere man prøver at hente mens de er rimeligt unge, men klar til at spille, så de kan udvikles og skydes af igen.

Det er imo bestemt blevet bedre - Kurmi kan også nævnes - min største anke er nok, set udefra så virker det til talentafdelingen måske ikke sejler så har en del problemer ses bl.a ved mange udskiftninger i trænerstaben og de øverige ansvarlige og at især offensivt halter det af få udbytte. Ret beset fik vi nærmest intet ud af U17 2 år i træk vandt DM - vi har irc vist ikke været i nærheden af at vinde hverken U17 eller U19 siden - der mangler noget i transitionen og at talenterne måske ikke er så gode, som vi godt vil bilde os ind - Kaastrup og Lunding som 2 gode eksempler - og jeg tror det handler om manglende fokus på afdelingen, så der kommer til at mangle penge og strategi.




Der er sindssyg konkurrence om de største talenter så jeg har svært ved at se hvordan vi bare lige skal kunne konkurrere på det parameter før der kan pumpes meget større summer i det.

Nøjagtig min pointe. Hvorfor skal en Roony som eksempel overhovedet overveje AGF, når han kan se FCK bruger markant flere ressourcer på talentudvikling OG er blevet rigtig dygtige til at integrere talenterne i 1. holdstruppen selvom de er den klub i Danmark, hvor kravet til at vinde hver eneste kamp er størst.
For mig handler det om strategi, strategi, strategi og naturligvis penge men uden strategi er pengetanken ligegyldig.

Jeg er udmærket godt klar over frugterne ikke høstes øjeblikkeligt, men igen udefra set har jeg ikke fornemmelsen af, talentudvikling for alvor har det store fokus hos ledelsen. Bevares der kommer da det sædvanlige PR fra tid til anden.
Måske jeg tager helt fejl, det håber jeg da og klubben bare holder kortene tæt til kroppen, så de i virkeligheden har en klokkeklar talentstrategi og i gang med implementeringen.
 
Måske jeg tager helt fejl, det håber jeg da og klubben bare holder kortene tæt til kroppen, så de i virkeligheden har en klokkeklar talentstrategi og i gang med implementeringen.
Klubbens talentstrategi blev beskrevet i “Den Hvide Tråd”, som blev udviklet under Morten Wieghorst, og er ved at være 8 år gammel. Jeg må indrømme at da jeg først hørte “Den Hvide Tråd” beskrevet, der tænkte jeg da at det bliver godt om nogle år når den er fuldt implementeret igennem alle ungdomsrækkerne, ikke mindst fordi det var sammenfaldende med at U17 holdet gjorde det godt og blev danske mestre 2 år i træk i de efterfølgende år.

Man havde indtryk af at der var noget godt igang, og at det kun ville blive bedre i takt med at alle tiltagene i “Den Hvide Tråd” blev implementeret. Hvad der er sket siden er lidt en gåde, det virker som om man har ombestemt sig og valgt at bevæge sig i en radikalt anden retning, som slet ikke er ligeså succesfuld, men det er vanskeligt at finde ud af, når man ikke er indenfor murene.
 
Screenshot_20230125_194411_com.android.chrome.jpgScreenshot_20230125_194145_com.android.chrome.jpg

Jeg har også undret mig over det, og noget kunne tyde på, at man har haft en ide om, hvordan man ville gøre, men at man grundet talrige opsigelser og fyringer aldrig rigtig har fundet formlen.

Af disse artikler fremgår det, at det mest handler om træningsplaner og grundfilosofi. Der har vi ikke ligefrem været stabile i vores valg af trænere.


Noget andet:

Da vi hentede Olsson-Valdes, udtalte Ørskov på hjemmesiden, at det var resultatet af en kraftig opgradering på spejderområdet det seneste år. Det lyder jo positivt.

Jeg kunne enormt godt tænke mig at se udgifter VS indtægt for hhv. Talent og scouting. Jeg ved ikke, om de tal kan stilles firkantet op, men det nytter vel ikke at bruge 10 mio. årligt på dygtige trænere, træningslejre og goal stations, hvis massen er for ringe.
 
hvordan man ville gøre, men at man grundet talrige opsigelser og fyringer aldrig rigtig har fundet formlen.

Hele pointen med en spillemæssig strategi og strategier er at, det er den/dem som bestemmer, hvilke typer af trænere, ledere osv der bliver ansat. Med andre ord så tæt på plug and play som det nu kan lade sig gøre, når vi har med mennesker at gøre.

Selvfølgelig skal der løbende evalueres på en strategi, men jeg kan intet se - ude fra - der er noget tilbage fra det arbejde Fredberg lavede.

Det er lidt deprimerende at se, Viborg i disse år høster frugterne af det arbejde Fredberg har lavet hos dem et arbejde som minder rigtig mere som det, han ville implementere i AGF.

Men igen, det er meget svært for at vurdere fra vores side, hvordan ledelsen ser talentudvikling og hvordan der arbejdes, det er ikke ligefrem fordi de er åbne om det. Ellers ret oplagt at lave interviews med de involverede på klubbens forskellige kanaler (som SHC i øvrigt har brugt som begrundelse for at lukke mere i omkring klubben), men selvfølgelig hvis ledelsen mener, de arbejder helt genialt, noget de andre klubber vil misunde, kan jeg da godt forstå hemmelighedskræmmeriet...
 
Det er lidt deprimerende at se, Viborg i disse år høster frugterne af det arbejde Fredberg har lavet hos dem et arbejde som minder rigtig mere som det, han ville implementere i AGF.
Hvis du hentyder til det, som er citeret ovenfor vedrørende ungdomsarbejdet, så synes jeg ikke, man kan se det hos Viborg. Det er ikke fordi, de har en en særlig stor andel af egenudviklede spillere, og i ungdomsarbejdet er de rangeret som nummer 16 i landet af DBU med ungdomshold i næstbedste række. Han har mere haft held med at finde nogle gode, unge udenlandske profiler, som har indfriet deres potentiale.
 
Hvis du hentyder til det, som er citeret ovenfor vedrørende ungdomsarbejdet, så synes jeg ikke, man kan se det hos Viborg

Måske jeg lægger for meget i de udtalelser i Viborg dokumentaren, hvor han siger noget i retning af, alle U-hold skal spille som 1. holdet.
 
Top