New posts
  • Synes du ikke der er nok debat om AGF på sitet, udover vores kamptråde?

    Opret en profil eller log ind med eksisterende bruger, så kan du tilgå den generelle debat om AGF og om stadionbyggeriet. Dette inkluderer også vores store transfertråde.

Den store økonomitråd

Den store økonomitråd
Vi skal naturligvis gå efter titler, men jeg er nu også glad hvis vi bare kan spille med i toppen fast, og blive nr 3 hvert andet år fx, få en pokal titel ind i mellem og et overraskende guld med en del års mellemrum. Man kan i hvert fald se overraskelsen er sket ind i mellem.
Men det er der vi skal op. Og vi kommer næppe op og vinder guldet før vi har ligget fast deroppe i et stykke tid, fået nogle pokaler og bronze/sølvmedaljer først. Det ville jo være den naturlige og logiske udvikling. Men på samme vis ville det naturlige og logiske i 19/20 være, at vi kom i top 6 og blev nummer 4, 5 eller 6. Men vi sprang direkte op på en 3.plads, som endda var ved at blive til en 2.plads i sidste øjeblik. Så man skal aldrig sige aldrig.

Men klart det er sværere at negle guldet, end at overraske med en bronze/sølvmedalje. Og skal man det på en måde som BIF gjorde sidste år, så skal ens hold peake, profilerne i spidsen skal peake, og man skal undgå skader i størstedelen af sæsonen, og man skal have marginaler. Altsammen noget BIF havde.. Men klart at sidste sæson jo ER bevis for, at det kan ske. Men jeg tror ikke det sker igen i 7-8 år. Så altså det skete i 2014, så i 2021, og så kan vi negle mesterskabet i 2028-2029 stykker på det nye stadion :D
 
Det var helt vanvittigt at PM gik fra at score efter behag til kun at lave få mål set over sæsonens 20 kampe. Gad vide hvad der skete sidste efterår - han er den samme fine fyr, men i et år har han været på 30%. Har de andre læst ham er han over the hill - en kombi. Også crazy Bror går fra at lave næsten 15 mål-ass på en sæson - til 5. Igen noget 33% effektivitet. Højer gik også halvvejs i stå. Skaderne stod i kø.
Det er jo ikke vanvittigt, når man sammenligner med hvad vi havde af fløjspillere i sæsonen før. Som du siger, var Højer heller ikke på samme niveau. Derfor blev der heller ikke skabt nær så mange chancer centralt foran mål og derfor scorede PM og Blume heller ikke så meget. Vi kiksede desværre begge sidste års transfervinduer i forhold til at erstatte/forstærke vores fløje. Derfor var vi på ingen måde heller nogen kandidat til at vinde guld. Vores bredde var for dårlig og det blev især udstillet i slutspillet.
 
Vi spiller med en venstrekantsspiller som ikke kan ligge indover med venstrebenet, og som dribler hele tiden, og når han ligger den indover med højre har vendt rundt så forsvaret er på plads. På højrekanten har Links spillet, som konstant og hele tiden blev presset ud mod hjørneflaget, og har manglet gennembrudsstyrke. Og så har han været skadet.

Lad os se hvad der sker når Bundu kommer bedre i form.
 
Det lyder som en plan ;) vi har dog den væsentlige fordel fremfor bif og aab, osv at vi faktisk har en god forretning der hviler i sig selv, og dermed en bedre platform for at vækste alene på nuværende grundlag - og give et boost ved magiske spillersalg og stjernetræf af omstændigheder.

Det store spørgsmål er naturligvis hvor længe kan vi vækste i driften på sponsordelen? Vi kom jo fra et lavt niveau da JN tog over. Lidt som aktiemarkedet der blev banket i bund af corona og derefter skulle tilbage til naturligt niveau.
Det er jo ikke vanvittigt, når man sammenligner med hvad vi havde af fløjspillere i sæsonen før. Som du siger, var Højer heller ikke på samme niveau. Derfor blev der heller ikke skabt nær så mange chancer centralt foran mål og derfor scorede PM og Blume heller ikke så meget. Vi kiksede desværre begge sidste års transfervinduer i forhold til at erstatte/forstærke vores fløje. Derfor var vi på ingen måde heller nogen kandidat til at vinde guld. Vores bredde var for dårlig og det blev især udstillet i slutspillet.

Ja på papiret så det fint ud men nyttede ikke noget når det var skadede spillere som MJ og Arzani eller Buba der ikke ramte
topniveau. Ellers to i top2 klasse umiddelbart og en MJ tæt på det og talent til top2. Og Milan der ikke bidrog et helt år - og Helenius der ikke lavede et mål i sine ca 500 min og ikke var det stærke indhopper ES i efteråret.

Dertil Backman, zach, gers som ingen rolle fik - men heller ikke så meget brug for dem. Backman i topform havde været god at have pga Tingagers skadesperiode og Bubas manglende peak. Måske også til at give Haus pauser. ST også skadet 1 år.

I start11 scorede Gift i efteråret, PM gik i stå efter ca 10. runde. Højer lavede kun 1 mål sidste ca 25 runder. Men faktisk dog holdt sit snit pr minut - og lavede vildt mange ass, alle indlæg-skud på mål næsten gik dog også igennem ham. Lidt ensidig taktik. Bror gik i stå. Midterforsvaret scorede i alt 1 mål (ting, buba, haus - løder ellers af flere mål).

Generelt var det også meget stolpe ud for de nævnte spillere og holdet som helhed. Hvis man laver en Xg så tænker jeg vi lå til flere point end vi fik sidste sæson.


Start11
Kigger vi på start11 havde lidt mere stabilitet hos Albert og Jon været super - måske 1 mål mere ønskeligt af hver. PO samme - fandt ikke 100% sit spil. Bror skulle gerne ligge på 5-6 mål. PM op på 14-16 mål i åbent spil i 28 kampe. Kamil for svingende. Højer ok. Haus havde sine kiks, ellers super.

3 der skulle have været bredde
Gift for svingende og for lidt slutprodukt i både ass-mål. Munks og Julle skal ikke spille start11 på et guldhold. Heller ikke Gift.

3 der skulle have været bænket og presset mere
Og du har ret måske manglende vi alternativer til at sætte PO, PM og især Bror mere på bænken sidste sæson. Trods fint spil af Bror - bare helt uden slutprodukt. Men trods alt 3 gode spillere, der også leverede fint, bare ikke i top3 klasse.

Albert GrønbækMI
Danmark
315101620120
Jon Dagur ThorsteinssonMI
Island
31642650231
Patrick OlsenMI
Danmark
3030980351
Bror BlumeMI
Danmark
3026121040
Patrick MortensenAN
Danmark
29150340191
Kamil Grabara
Polen
2800030140
Casper Højer NielsenFO
Danmark
2830250271
Gift LinksMI
Sydafrika
28471540201
Alexander MunksgaardFO
Danmark
27012250261
Sebastian HausnerFO
Danmark
2700531492
Jesper JuelsgårdFO
Danmark
2405270331

Bredden

De 3 der skulle have holdt julle, munks og gift ude af start11 (kun 1 leverede stærkt)

- Diks og Ting/Buba skulle have spillet start11 for munks og julle.
Munks og Diks næsten lige meget spilletid.
Bubba for uskarp. Ting for meget skadet.
- Vi manglede en stærk kant spiller for Gift - der ifk for meget tid i start11 (Milan leverede intet)

NP mangle vi nogle få kampe for at være 11 mest benyttede - vi skulle nok bare have vekslet mellem ham og PO, som vi kommer til i denne sæson.

Helenius, MJ, ST blev aldrig et alternativ til PM til at aflaste.


Hvad var ideal opstillingen (forventet)

På papiret så det fint ud - reelt gik den ikke bl.a. pga skader osv

Kamil (Eske)

- Fin bredde - men ingen af dem i top2 klasse i efteråret

Diks (Munks)
Ting/Backman (julle)
Buba/Haus
Højer (Gers)

- super stærk bredde, To bare helt skadet backman og gers, Buba aldrig i gear, diks lidt for skadet. Ting meget væk. Julle blev start11, skulle aldrig været sket.

NP (Hvidt)
PO (Zach)
Bror (Albert)
- lidt skader til NP, Hvidt gjorde det fint. PO fandt ikke sit spil - Zach skadet. Bror gik lidt i sort. Albert blev ikke kæmpe hit, men også for kort snor - virker til at være mere moden nu og bedre med MA som makker. Albert dog meget stærk på kanten som vikar der.
- måske DN skulle have erkendt PO og NP var for omstændigt sammen, og spillet en af dem med Albert og Bror foran sig som nu med MA og Albert. Havde fået anden dynamik. Og ellers Hvidt (når Albert skulle på kanten).

Gift/Milan (ST)
PM (Helle, AA, MJ)
Jon (Milan)
- Gift for svingende og Milan helt væk. ST skadet 1 år. MJ aldrig brugbar. Helle uden mål 500 min. PM i stå efter ca. runde 10.
- der skulle nok være købt en stærk kant i vinters, men man håbede vel på milan, og så gift flyttede sig i efteråret og prøvede med lotto-arzani.

ALLIGEVEL var vi faktisk med længe, og en overgang inden i starten af slutspillet lignede vi faktisk dem der stod bedst i en 4 holds duel hvor alle havde deres kriser. Bif overvandt deres og kom bedst igennem. Men nok mest takket være mål fra JL, Uhre og Hedlund, samt stærkt spil af Maxsø og Jung. Resten var ordinære synes jeg. Sæbe blev bedre til sidst.

DENNE SÆSON
Synes jeg det ser markant bedre ud trup mæssigt - fordi vi ikke har så mange skader og spillere som er lidt lotto efter skader. Det er vel kun Bundu og han spillede trods alt lidt i foråret og var kampklar.

Skulle det også gerne gøre med det markante løft til spiller-budgettet Plus vi har skåret lidt væk af dem som vi ikke brugte og reduceret truppen med et par spillere i bredden.

JH (Eske)

Lund (Munks)
Yann (Ting)
Haus (TK/Julle)
Eric (Alberto)

NP (PO)
MA (Zach)
Albert (Brandhof)

Bundu(Gift)
PM (AA)
Jon (Dawid)

(backman - regner man vel ikke med)
(Hvidt om et år)

Vi mangler naturligvis D'Alberto indfrier forventningerne så ser det hele noget bedre ud.
 
Last edited:
Kevin DiksFO
Holland
2474740201
Nicolai PoulsenMI
Danmark
24019101704
Benjamin HvidtMI
Danmark
23114650281
Milan JevtovićMI
Serbien
1401310000
Frederik TingagerFO
Danmark
131010000
Alexander AmmitzbøllAN
Danmark
1311020000
Nicklas HeleniusAN
Danmark
1001001060
Søren TengstedtAN
Danmark
90800000
Bubacarr SannehFO
Gambia
803021482
William Eskelinen
Sverige
40001030
Niklas BackmanFO
Sverige
40410000
Alex GersbachFO
Australien
30210000
Daniel ArzaniMI
Australien
30210000
Zach DuncanMI
Australien
30211060
Thomas KristensenFO
Danmark
20100000
Mikkel LassenFO
Danmark
10100000
Jacob AndersenFO
Danmark
10101040
Mathias SauerMI
Danmark
10100000
Mathias JørgensenAN
Danmark
10101040
 
Nogen der læst eller ved noget?

Kunne tyde på at ejerne gerne vil tjene flere penge - og giver god mening, hvem vil investere i PSE hvis man ikke lige var fodinteresseret også

Og ser man Lalandia som en god investering, er det ikke fedt samtidig at være med i FCK-båden, hvis man er agf fan fx
Og slet ikke når overskuddet kan kan flyttes til at dække huller efter PC og fodboldens udsving økonomisk. Uden jeg dog har sat mig 100% ind i hvordan pengestrømmene er i selskabet. Men de har vel fælles økonomi dag.

Ved nu ikke om jeg nogensinde vil være med i Lalandia - jeg får FCK-knopper af det og kunstige badeland i det hele taget. Han en gang været der en weekend pga job - og taget en for holdet med mine børn. Kunne god ikke lade være med at stikke til personalet som mente de intet havde med FCK at gøre.

Og de kan vel stadig finde på at lade kapital flyde mellem datterselskaberne fremover - eller hvad har de tænkt sig?
Skal FCK nu til at kunne drive sig selv som AGF, FCM og Brøndby?
Så bliver det da endnu mere tydeligt hvor mange penge de har i underskud - når ikke der er EC og transfer bonus?

 
Mig bekendt laver man ofte den slags omstruktureringer når man gerne vil sælge nogle aktiviteter fra. Ved at få det ud et separat selskab bliver værdien markant nemmere at gennemskue for en evt køber.

Om det så også er tilfældet her må tiden vise.
 
Ja det kunne bestemt også være en mulighed, de har jo tidligere talt om at Lalandia skal poppe op flere steder rundt om, og det kræver kapital.

Nogen der før har analyseret på (eller læst artikler) hvordan midlerne er kørt rundt i systemet, og hvor meget selve FCK fodbold-delen har givet i plus og minus de forskellige år eller set over en årrække. Eller det hele sovset sammen, så det ikke er til at gennemskue i regnskaberne.
 
Parken Sport & Entertainment, DBU og Københavns Kommune har afsat midler til at se nærmere på, om det er muligt at udbygge stadion til 50.000 tilskuere, og det vil være sådan en opgave, som PSE skal bruge en partner til. For eksempel et ejendomsudviklingsselskab, en pensionskasse eller en fond, som Allan L. Agerholm siger til Berlingske.


- Det er vigtigt at understrege, at vi ikke har en aktiv dialog om det. Men vi gør det her, fordi en ny konstruktion vil gøre det nemmere at have den dialog, siger bestyrelsesformanden til Berlingske.



En ny selskabsstruktur vil samtidig gøre selskaberne mere transparente.


PSE-bossen afviser, at der er planer om at sælge noget fra lige nu.


 
Lige mine ord sagt af FCM-sportschef.

Indlægget kunne også høre til i talentudvikling osv - men synes faktisk det er har allerhøjeste sigte både ift at præstere sportsligt og økonomisk. Og de to ting hænger sammen. Oven i får man så branding og stærk identitet med egne talenter.


Vi kan bare kigge på vores egen trup med med vores bedste Hausner og Albert, som vi aldrig ville kunne købe fra anden superliga klub - de ville ende i udlandet eller fck-fcm måske.
Stage ser vi heller ikke lige igen foreløbig. Så med at nyde dem når de er her, hvor de giver både sportsligt og økonomisk afkast.

Derfor skal vi også satse benhårdt på at være nr 1-5 på talentdelen.

Talentudvikling stopper ikke ved U19, men også U23, at spotte uforløste talenter og føre dem frem som kamil, jon, bundu, yann, zach, højer osv

Plus naturligvis slå til og købe også som fx Eric og MA - dog noget dyrere.
 
Landskampspauser har fanden skabt ;)

Jeg er så meget tilhænger af slutrunder og droppe al det mellem pjat kampe, men ved godt der er mange forskellige holdninger til det.
 

Lad os nu liiiige se om ikke det bare handler om, at BIF har solgt ud, og "genstarter" deres økonomi ift at skulle lukke de sidste huller fra Troels Bech/Zorninger, som var den sidste dråbe ift at hente for dyrt uden at kunne sælge nok. CV blev hentet ind, og nærmest alle er ude nu, og så er det sidste hul vist nok lukket med salget af Lindstrøm.

Nu kan de så bygge på, og ligger ca. i samme niveau som os.

Tipsbladet gætter i indslaget på, at AGF ikke havde et "one off" med det overståede vindue her i øvrigt.
Det tror jeg nu ikke er helt sandt. Eller dvs jeg tror vi holder det samlede niveau ift den samlede pose, men transferdelen kommer sgu nok ikke til at hede 37 mio ind hvert år.. Så skal man i hvert fald sige "ja tak" næste gang en klub vil købe en af vores spillere for 25 mio.

Vi håber der ligges kontinuerligt på (selvom der kan være udsving), og at balancen holdes.
KURS: Toppen!
 
Ja man kan jo sige det ikke er så længe siden FCM var nogenlunde tæt på det lønniveau som AGF er på pt, og kan AGF nå op på ca 93 mio som ikke er urealistisk over nogle år, så kan vi også med EL-CL-deltagelse samt store tranfersalg tage sådanne spring.

Heldigvis viste FCM også at de med et mindre budget kunne snyde FCK flere gange - og Bif snød begge med et lille budget som vores sidste år. I 2014 vandt AaB the double med lønbudget på 28 mio.

Det viser at hvis pengene bruges rigtigt og alt klapper, kan man godt komme til tops et enkelt år som AaB og Bif.
Men af FCM vandt flere gange med mindre budget end FCK er ekstra interessant.
 
Det understreger bare at selvom vi øger budgettet ganske pænt i øjeblikket bliver afstanden op til toppen stadig større. På et eller andet tidspunkt skal der virkelig rykkes på budgetterne og det er spørgsmålet om det er nok med et nyt stadion eller om der stadig skal penge til udefra. Vi skal dog også bare have gang i fx nogle væsentligt større spillersalg så vi kan begynde at lægge noget derfra oveni. I forhold til vores økonomi er 10 mio fra spillersalg jo en stor forøgelse. Og så vil det selvfølgelig også hjælpe med noget europæisk gruppespil som et større spillerbudget øger sandsynligheden for, så det hele er selvforstærkende.

Vi ligger stadig meget tæt med de nærmeste konkurrenter, men det er alligevel en betydelig ændring hvis vi ligger 10-20% foran fremfor 10-20% efter en anden klub. Selvom det måske stadig hurtigt kan udlignes af et par skader eller om man lige rammer rigtigt med en transfer, betyder det jo en del om det er en selv eller de andre som skal være “heldige.” Og hvis den anden klub er tæt på fordi de budgetterer med store spillersalg og alligevel kører med underskud er der mulighed for at lave det næste ryk hvor afstanden for alvor øges.

Vi skal have indhentet Brøndby, der, selvom historien hurtigt bliver at de vandt guld på et minimalt budget, altså stadig er ganske meget foran. Jeg synes det er interessant at de ikke har investeret så meget i sommerens transfervindue og jeg er ikke overbevist om at de nu bare skal til at lægge en masse på igen trods store indtægter fra europæiske kampe. Måske redder det dem i højere grad bare så de kan køre videre lidt længere. Får de sportslige problemer og dermed problemer med at gentage de indtægter skal de måske være glade for at kunne fortsætte på nuværende niveau. Hvis Jan Bech ikke står klar med en masse millioner mere, holder de måske lidt på pengene for ikke straks at komme i økonomiske vanskeligheder igen. Det er lidt svært at vide, men vi skal op og være treer i økonomi foran BIF og FCN.
 
Det er vildt som Fcm øger lønbudgettet - de smed lige kr. 40 mio. yderligere

Det viser ihvertfald hvor hurtigt man kan skabe et tophold med god ledelse og penge i ryggen fra en ejer der rent faktisk forstår fodbold. De har fandeme gjort det godt på Heden, og de har formentlig også været hjulpet godt på vej af et velvilligt politisk bagland i Herning. Gad vide om Jacob Nielsen kunne have drevet det så vidt, hvis Benham havde købt sig ind i AGF i stedet, eller om der simpelthen er for mange forhindringer i forhold til FCM.
 
Vi skal dog også bare have gang i fx nogle væsentligt større spillersalg så vi kan begynde at lægge noget derfra oveni.
Jeg tror også at vi har sendt et signal om, at vi er flyttet til en anden kategori med købene af Kahl og Anderson. Det er ikke bare Stage- og Bundu-salgene, som gør det. Der er ingen klubber der nu tror at de kan hente Grønbæk eller Hausner for under 10 mio.
 
Nu skal man huske at der også kan være inkluderet udløsning af nogle bonusordninger i forbindelse med lønhoppet, men de har helt sikkert skruet op. Jeg tror de knækker nakken når modgangen kommer, men jeg har før taget fejl 😀
 
Top