Nyheder

Ny Sportschef

Dichio

Well-known member
Oprettet
22 Juni 2019
Beskeder
3.973
Point
83
Det må heller ikke være let for David at vælge taktik mod FCN og Bif, når vi mod dem begge i sidste sæson (og bif i efteråret) havde stor succes med at trykke dem helt i bund - og generelt har haft succes med det i 1½ sæson, og tiltagende denne.

Men i begge kampe havde jeg også den tanke, især mod Bif, at det måske ville være en fordel at stå lavt. Omvendt er de begge hold, især FCN for gode på bolden hvis de får tid til at køre den rundt i deres 3 kanter og bare spille sig igennem.

Kan man holde deres 3 kanter lang væk fra mål er det naturligvis ikke farligt.

Tror vi bare skal holde tro på vores evner og koncept. At det så lige er 3 x mod FCN det gik galt er også lidt tilfældigt sikkert bl.a. fordi vi kommer bagud tidligt, plus det røde til Buba. Havde vi startet på samme måde mod AaB havde sikkert også tabt der.
 

Stig AKA Frank Heskjær

Well-known member
Oprettet
13 Februar 2019
Beskeder
5.300
Point
113
PM scorer meget, men brænder også en del. Og fair nok. Samme kan man sige om links, jon, blume, albert, højer. Nok scorer højer på landskud, men han har dælme også mange forsøg på frispark og langskud.
Du fortæller selv i næste afsnit hvorfor det du skriver her ikke er helt er sandt.
Forskellen på AGF og BIF i foråret har jo også været, at BIF har Uhre og Lindstrøm, mens AGF kun har PM ift målene. At Thorsteinsson, Links, Blume og Albert TILSAMMEN har lavet 2 mål er jo helt vildt...

PO og PM er de eneste der har scoret det antal vi kunne forvente. PM med 2 straffescoringer, så 5 mål i 9 kampe er jo super flot, men det er trods alt "kun" 3 mål der ikke er på straffe. Og 3 i 9 kampe er heller ikke ringe. 5 i 9 er super flot.

PO har lavet 2 mål i de 9 kampe, flotte skud, vigtige mål. Og præcis det vi håbede på. I går er han så lidt farlig, at man jo nærmest synes det er vildt at det kan være så kontrastfyldt. Hvordan kan vi være så lille en trussel fra distancen i går, når vi netop møder en hold der står lavt? PLØK FOR SATAN!!!
Men alle fabs kan nok finde 5-10 point mere, og så glemmer vi alle fans lidt der hvor vi var heldige.

I lige i år har der i været mange mærkelige: Hvidts arm 3 point, Munks mod FCK som slet ikke kunne dømmes + rødt til NP på Fischer film 3 point. Eghos film mod PM der kostede 2 point. Gift bliver taget i feltet mod FCM. Alene 9 point.

Man kan sagtens finde 10 point der kunne være gået vores vej. Det er ikke pointen. Men man skal trække dem fra der kunne være gået den anden vej. Ellers giver det ikke mening.

Jeg synes uafgjort i Parken handler ligeså meget om, at vi har 0 afslutninger efter det 63.minut, som det handler om at Hvidt bliver hårdt dømt imod til sidst.
Jeg synes det i går handler alene om at vi selv laver fejlene, og selv brænder, og er for uskarpe.
Mod FCN hjemme brænder vi et hav af muligheder som i går, hvor ingen af dem er sådan nogle 100%-chancer, men hvor man efter HVER chance kunne sige: argh, lige ved og næsten. Ligesom 15 gange i går.. Så frustrerende. Jeg tror ligeså godt vi kunne have tabt 0-1 i Aarhus uden det røde kort til Sanneh, som med det. Vi kunne spille 4 timer uden at score, præcis som i går.

Munksgaard mod FCK kan der ikke siges noget til, det er den dumme handsregel, og handler ikke om uheld, men noget der ramme alle hold.
Ift parken og 3-3, så var forskellen i den kamp og 4-2 sejren at vi pressede på for 4-2 dengang, men gik i pindsvine-hi sidst. FCK havde mange muligheder, og ingen kunne sige en skid til, såfremt de havde fået den 3-3 scoring 10 minutter før tid på reel scoring frem for måden det skete på.

0-0 i Vejle, 0-0 i Odense,1-1 i Aalborg i den kamp du ærgrer dig over Okore flæsker Albert etc, der brænder vi GIGANT-chancer ved 1-0 stillingen... Vi har talrige uafgjorte på udebane. 7 af de sidste 12 kampe er sluttet uafgjort, og kun 2 nederlag (begge til FCN). Det er flot at vi ikke taber på udebane andet end på FCNs kunstlorte-bane (som vi virkelig har haft det svært på mod B93, FCN, SIF etc).

Men vi vinder ikke nok. 3 sejre i 12 kampe er ikke helt nok. Især ikke når vi ikke laver rent bord hjemme.
Man siger at sejr hjemme og uafgjort ude er nok til et mesterskab. Men det giver jo altså "kun" 2,0 i snit hvis man lykkes med det. Og det er ved 0 nederlag.
Så skal man ramme 2,0 i snit, og man skal have plads til et par nederlag, så skal man undgå de mange uafgjorte kampe. Præcis som BIF.

Jeg vil gå så langt som til at sige, at forskellen på vores sæson og BIFs er skarphed og risikovillighed.
De har også spillet mange kampe, hvor de bare ikke havde kvaliteten til til at vinde, og kun skarphed kunne redde dem. Det er de bare lykkedes med flere gange end os. Vi var skarpe i Herning sidst, men vi var ikke skarpe i mange af de andre kampe.
 

Stig AKA Frank Heskjær

Well-known member
Oprettet
13 Februar 2019
Beskeder
5.300
Point
113
Men en udfordring er, såfremt man "bare" skal have nogle skarpere spillere. For altså de er jo røv-dyre.
Og hvis man så Thorsteinssons stats hos en spiller der var rygtet til klubben, så så det jo fint ud.
Men altså det afholder ham jo ikke fra at score så lidt som her i foråret.

Og Ankersen havde en periode på ca. 20 ligakampe uden mål (dog med mål i pokalen undervejs).

Men BIF lå jo ikke 1'er uden Uhre og Lindstrøm. Og vi lå jo altså bare heller ikke nummer 3 uden PM.
Så vi skal have en EKSTRA skide farlig spiller ind.
Hvis man havde hentet Uhre før sæsonen havde man vel ikke set det som en 100% sikker løsning på den udfordring. Der skal findes en som har vist det før, eller det skal fordres frem i en spiller der ikke har vist det før; (udvikles).

Vi må og skal have kanter der scorer mere, og vi må og skal have en falsk 9'er/fremliggende 8'er som scorer mere end Blume/Albert. I alt for mange kampe scorer PM eller ingen.
 

Dichio

Well-known member
Oprettet
22 Juni 2019
Beskeder
3.973
Point
83
Okay havde ikke talt op, ja det er jo skræmmende nogen gange er det godt få talt stats op og få kolde facts på bordet - oven i at kigge på spillet.

Var egentlig ikke klar over det stod så skidt til med vores offensive spillere, også fordi de alle faktisk er gode til at komme til afslutninger. Og har scoret nogenlunde okay over sæsonen. Gift faktisk vildt godt. Men den skal jo også over stregen....

PM har været fremragende fra dag 1 han ankom i AGF og til dato.
Ironisk nok var PM også den spiller der brændte mest i hele ligaen sidste sæson - kun overgået af ... Bundu.
Men vi skabte også mange, så det hænger sammen, og det siger også noget om at PM er god til at få foden/panden forrest. En kvalitet i sig selv.

Ja PO er faktisk gået far lidt ordinær til tider god i efteråret - til den rolle vi ville. Endelig. Ja han skal skyde mere med den sparketeknik der faktisk er bedre end Højers - fik også blokeret skud mod FCN.

Du er stærk i stats - og enig det er for mange uafgjort og få sejre i så mange kampe. Godt med nye vinkler.


Meget enig med Parken og i går. Vi skal spille og lave mål, lukke kampene helt ned, selvom der står 3-1... 2-0 er den farligste føring. Vrøvl. Men mentalt er der noget om det!

Alle ved at 2-0/3-1 og en scoring, så bliver kampene ofte shaky med ny energi til dem der er bagud og nervøsitet hos førerholdet. Der sker sjældent når man fører med 3-0 mål, og statistisk er det også meget sjældent 3-4 måls føringer hentes. Alene af den grund, plus målscoren, underholdning og den selvtillid man får af at have tur i den ... så skal man bare jagte 3-0/4-1 osv.

Hvidt var den tossede regel. Men Munks skulle faktisk ikke dømmes, da den rammer ham og derefter springer op armen fra ham selv. Så vidt jeg har forstået det, men ikke dommer kyndig.


UANSET - kan man altid sørge for selv at minimere uheld, ved at spille offensivt med risiko og gå efter en sikker sejr (med risiko for kontraer), også så man ikke får de der dødbolde, film straffe, uheldige hands osv, som der er kommet flere af i fodbold med VAR og hårdere dommerlinje seneste år.

Alternativt kan man køre den rundt ved at spille i fck-fcn 3 kanter når man fører. Det synes jeg faktisk også efterhånden vi har holdet til efter vi har fået PO ind centralt (for Amini), Tingager i forsvaret og byttet Anker med Jon.


Helt enig - fodboldhold bliver kun vindere når der kommer mange mål fra 5 forreste spillere, og kan helst også lidt fra de 5 bagerste. Alt tæller. Og så viser stats vist også at det faktisk mest er defensiven som vinder guld.
 

Stig AKA Frank Heskjær

Well-known member
Oprettet
13 Februar 2019
Beskeder
5.300
Point
113
Hvidt var den tossede regel. Men Munks skulle faktisk ikke dømmes, da den rammer ham og derefter springer op armen fra ham selv. Så vidt jeg har forstået det, men ikke dommer kyndig.
Jeg har gennemgået dem før, men kan godt lide ridse det op igen:
Lyngby-spiller i 2-1 sejren rammer bolden med hånden over hovedet efter den rammer eget ben = ikke straffe.
Juelsgård i Herning rammer hånden skønnet EFTER den rammer brystet = ikke straffe.
= Når den kommer fra spiller selv, så er der ikke straffe.

Munksgaard rammer den efter den har ramt Hausner på hælen = den kommer fra en medspiller = straffe.
Korrekt dom, latterlig regel.

Munksgaard har en tilsvarende i en anden kamp, hvor han rammer den hvor den kommer direkte fra en modstander, og rammes med støttehånd = ikke straffe.

De er alle korrekte domme udfra nuværende regler = latterligt, men "ok".
Havde Lyngby-spilleren ramt den tilsvarende med hånden efter en medspiller havde ramt den, så havde vi fået straffe.
UANSET - kan man altid sørge for selv at minimere uheld, ved at spille offensivt med risiko og gå efter en sikker sejr (med risiko for kontraer), også så man ikke får de der dødbolde, film straffe, uheldige hands osv, som der er kommet flere af i fodbold med VAR og hårdere dommerlinje seneste år.
Det med de "sikre sejre" er bare ikke noget jeg synes vi oplever særligt tit. Det virker til at være et resultat af skarphed, og intet andet når det sker. Altså når vi fører 3-0 over AaB efter 1.halvleg, eller når vi vinder 3-0 over Horsens hjemme. Men da vi vinder 4-2 over OB og Vejle, der slutter det med at være mindre sikkert, da stillingen undervejs jo er på 1 mål, og med modstanderen med chancer, og det virker jo til, at der i sådanne kampe skal 4 mål til for at kunne blive til sejr, og at man skal køre på og køre på. Mod Vejle scorer Hvidt til 4-2 helt til sidst. I Parken scorer FCK til 3-3 i stedet, hvor vi har 0 afslutninger efter 63. minut. Stor forskel, men jo også kæmpe forskel på modstanderens evner etc.

Mest af alt, så virker det på mig til, at vi spiller alle kampe på samme måde ift hvad vi satser, og så ser vi bagefter om det var nok... Altså vi satser ikke mere i Vejle ude eller Odense ude. Vi spiller kampen som vi gør, og så må det vi skaber (hvad end det er) være nok til at give point. Vi laver nogle greb undervejs, ja, men vi kan ikke sende ind fra bænken med samme pondus som i sidste sæson. Det har været et problem helt fra sæsonstart ca. hvor Jevtovic og Links gik i stykker i forbindelse med Mura-kampen, og Jevtovic er aldrig kommet sig, og ikke ramt 100% endnu. Links kom derop, og jeg synes han gør det fint. Men hvor er det gode alternativ til ham? Hvor er det gode alternativ til Thorsteinsson når han spiller på den måde, hvor han kan spille 100 timer uden at score som i går?

Jeg synes vi spiller kampen i går på samme måde nærmest hele kampen igennem, og vi kaster jo ikke hele lortet frem, og får skabt en anden kamp i anden halvdel af 2.halvleg. Bl.a. fordi vi undervejs i kampen har skabt "nok" til, at David og co. kan stå på sidelinjen og sige/tænke, at kun skarpheden mangler.

Men altså de blokerer jo vores skud i eget felt, på kanten af feltet bl.a. fordi de stod med hele holdet nede og tog imod i flere omgange. Og vi blev ved og ved med at gribe det an på samme måde undervejs.
Det jeg er frustreret over er, at vi kun får skabt chancer som man skal være "skarp" for at sætte ind. Vi får den ikke i dybden så man kan køre mod mål. Vi får den ikke spillet igennem til en fri afslutning. Alt var de der tætte dueller, hvor der skulle et flot skud til for at det kunne blive til mål.

5 mål i 8 kampe i foråret (FCK-kampen fraregnet) taler et meget tydeligt sprog. Vi scorer simpelthen ikke nok. Og spørgsmålet er, hvorvidt vi pt spiller på en måde, hvor vi skal lede efter de åbne chancer for meget, og kun kan score når der kommer en ekstra flot afslutning/indspil sådan lidt overraskende som mod FCM i Herning.

Udover det mål, så har de 5 mål i de andre kampe end FCK-kampen fordelt sig sådan:
2 på straffe mod BIF og Sønderjyske.
1 mod Sønderjyske PO efter cutback.
Og så Thorsteinssons efter det klumpspil mod Lyngby, som vi har set alt alt alt for mange gange, at det er der vi skal være "skarpe".

Der er pt for mange kampe, hvor vi netop skal sidde og håbe at målene kommer som mod Lyngby, efter en dropbold ned efter hjørne, eller indlæg, eller en andenbold efter en blokering eller andet.
Det er kun lykkedes 1 gang hele foråret.....! Og vi har spillet sådan med den slags "chancer" mod B93 ude, mod FCN x 2, mod Lyngby, mod OB, mod Vejle, mod Randers, og til dels mod BIF, hvor jeg dog ellers synes vi også har perioder hvor vi lykkes bedre med mere "åbent" spil igennem, ligesom mod FCM ude.

Men 7 af de 10 kampe = det "samme" i alt for store perioder af kampen. Ørkenvandring.
Og i de 7 kampe gav det sejr mod Lyngby og FCM, nederlag til FCN x 2, B93, og så uafgjort mod Vejle, OB og Randers.

Kampe jeg synes vi spiller rigtig godt/fint efter omstændighederne:
FCM, BIF, FCK på udebane. Flot at få 5 point i de 3 kampe, især fordi FCK var meget tæt på at give 2 mere, og vi i Brøndby havde mange mand ude. Men FCK-kampen synes jeg egentlig, som sagt, at vi er selv-skyldige i slutter uafgjort. Ikke måden, men ift den 2.halvleg.

Det er som om vi bare "venter" på at vi vinder, eller venter på at vi får udlignet. Vi laver ikke de der dødsstød mere. Vi laver ikke den der 10-15 minutters KILL_periode, som vi kunne sidste sæson også. Eller det vil sige, at det gjorde vi NETOP mod FCK i den 1.halvleg. Og når man ser den energiudladning der, så kan det altså undre, at man ikke netop forsøger den slags noget oftere, altså at dræbe kampen på vilde 20-25 minutter, frem for at spille ens over en hel kamp, og så se hvad det rækker til.

Du er stærk i stats - og enig det er for mange uafgjort og få sejre i så mange kampe. Godt med nye vinkler.
Tak tak. Jeg synes jo bare jeg forsøger at få lidt nuancer på, og at få lidt større billeder med. (Det giver ofte nye vinkler ja).
 

Dichio

Well-known member
Oprettet
22 Juni 2019
Beskeder
3.973
Point
83
Munksgaard rammer den efter den har ramt Hausner på hælen = den kommer fra en medspiller = straffe.
Korrekt dom, latterlig regel.
Tak. Okay jeg huskede forkert. Ja både den og Hvidts er latterlige. Og den vi fik mod bif også halv billig, men han gør sig dog bred og forhindrer trods alt et indlæg.

Jeg er meget enig, vi skal score mere, turde spille og ikke stå for afventende. Synes egentlig også David gerne vil mere. Han siger det i hvert fald, fx efter fck kampen. Måske vores fysiske spil er noget af forklaringen. Kræfterne slipper op.
 

Stig AKA Frank Heskjær

Well-known member
Oprettet
13 Februar 2019
Beskeder
5.300
Point
113
Jeg er meget enig, vi skal score mere, turde spille og ikke stå for afventende. Synes egentlig også David gerne vil mere. Han siger det i hvert fald, fx efter fck kampen. Måske vores fysiske spil er noget af forklaringen. Kræfterne slipper op.
Jeg synes som sådan ikke vi står "afventende". Jeg synes mere vi spiller på en måde som vi er tilfredse med, og vi er "tålmodige" med at vi skaber chancer, selvom der står 0-0 eller vi er bagud 0-1.

Det er en kvalitet at vi kan lade være med at flyve for højt når vi vinder, og ikke være for opgivende når vi taber (David efter kampene), men det må ikke blive sådan, at vi er for okay med at være bagud, eller for okay med ikke at være foran endnu blot fordi vi har en stærk tro på at det nok skal komme.

Og der er jo en balance omkring, hvorvidt man "bare skal fortsætte" eller om man skal investere mere. Og der synes jeg vi skal omlægge det til, at vi som minimum skal investere mere til vi er foran. Jeg synes vi bliver for "tilfreds"/"for tålmodige" selvom vi er bagud 1-0 i går. For ja det skete på en fejl, og vi har jo ikke som sådan spillet dårligt, og vi skabte jo også noget. Men vi var ikke foran. Det stod ikke 0-0. Vi var bagud. Det synes jeg overhovedet ikke man kunne se på vores spil. Jeg synes vi er for tålmodige, og er alt for lidt villige til at lave vilde udfald, hvor vi simpelthen eksploderer. Sådan som vi viste i Parken at vi kan. 20-25 minutter hvor vi giver ALT.

Jeg har lidt svært ved at sætte ord på.
Men jeg synes vi er for tilfredse med ikke at tabe for ofte. Altså at selvom vi kommer bagud, så spiller vi som om, at vi nok skal få udlignet senere. Og det får vi også nogle gange. Og andre gange kommer vi selv foran, og så forsvarer vi det hjem, eller modstanderen får udlignet.

Men vi mangler simpelthen at se os komme foran, og så forsøge bare at fortsætte. Og se os eksplodere noget mere. Arggh... Jeg kan ikke sætte ord på. Vi er lullede i søvn af vores egen "tilfredshed" omkring at vi skaber "nok". Vi skal vinde. Koste hvad det koste vil. Hvad blev der af den attitude?
 

Dichio

Well-known member
Oprettet
22 Juni 2019
Beskeder
3.973
Point
83
Ja svært helt at sige hvad for synes egentlig vi som regel ofte trykker på selvom vi er kommet foran, men 1-2 mål er ikke nogen sikker sejr.

I gamle dage kan jeg huske at Tøffe fx peppede de andre voldsomt op satte op i et ekstra gear når vi kom bagud. Men spillet var også anderledes i dag, hvor man kører i højt gear hele kampen. Så måske ikke så meget ekstra kul at komme på, og modstanderen spiller også i højt gear.

Vi savner i hvert fald Helenius finten. Kan godt ærgre sig over, men klart nok han ikke synes han fik nok spilletid. Troede egentlig AA kunne udfylde den rolle. ST bør kunne.

Vores kanter kan heller ikke byde ind med fysik til indlæg til sidst, undtagen Diks finten. Tilgengæld kan de drible i en telefonboks (som man sagde).

Vi må se om det vender - eller et problem.
 

Martinstranger

Administrator
Oprettet
13 Februar 2019
Beskeder
2.382
Point
83
Derfor er vi lidt bedre i år:
😉. Har vi ikke tre point færre i denne sæson, end vi havde i sidste ved denne tid?

Ellers - jeg er ikke enig i din tese om 10-15 point yderligere, det er alligevel for vildt. Mon ikke et par kampe er gået vores vej undervejs😉. Tror pointsnittet er omkring 1,69, hvis vi ser en sæson tilbage og der er de andre tre hold foran os. Det er taget fra hukommelsen, da jeg kun er på mobil pt. 😬

Vi er dog igang med en omstilling og det et spændende - mon ikk vi kommer godt ud på den anden side👍

Ja vi var gode i slutspillet. Det kan vi blive igen. Der er spillet 1 kamp ... 1 kamp!
Vi skal aldrig være tilfredse med at tabe og slet ikke på den måde. Jeg savner plan B elller C eller D istedet for bare at blive ved. Så få da smidt Buba op i front sammen med PM og lad de små løbe og sparke andenboldene i kassen.
Ja vi var gode i slutspillet sidste sæson og håbet er lysegrønt for en gentagelse men har vi været det mod top 6 holdene i denne sæson? (Hvor vi har ændrer i spillestilen).
Vi må og skal have kanter der scorer mere, og vi må og skal have en falsk 9'er/fremliggende 8'er som scorer mere end Blume/Albert. I alt for mange kampe scorer PM eller ingen
Kiggede lidt på det for et par dage siden men havde ikke tid til ag nærstudere. Umiddelbart ser det ud til vi manglet målene fra Anker, Blume og Bundu. PM kan ikke være en enmandshær, så her er jeg helt enig med dig👍
 

Alsgaard

Administrator
Sidefrivillig
Oprettet
15 Januar 2019
Beskeder
451
Point
63
Webside
agf-forum.dk
Det er nogle mega fede indlæg i kommer med, men de handler ikke så meget om “Ny sportschef”. De handler mere om holdet/truppen/sæsonen som helhed.

Man kan argumentere for at det er sportschefens opgave at sammensætte truppen, men selve indlæggende omhandler ikke så det med en ny sportschef.

Blot min mening - men vanvittig fede indlæg! 👏👏
 

Dichio

Well-known member
Oprettet
22 Juni 2019
Beskeder
3.973
Point
83
Fint indblik her i hvordan CV arbejder i Bif - og ganske hyggeligt i studiet mellem 3 gode venner af FCK hehe

 

Dichio

Well-known member
Oprettet
22 Juni 2019
Beskeder
3.973
Point
83
Det er nogle mega fede indlæg i kommer med, men de handler ikke så meget om “Ny sportschef”. De handler mere om holdet/truppen som helhed.

Hehe ja det bliver jo ofte sovset lidt sammen - men i hvert fald tanker om hvor vi skal hen med den nye sportschef. Og hen med den nye sportschef. Synes vi er et godt sted, men også ting der skal justeres, og så bliver det lidt konkret i billeder med spillere og de aktuelle udfordringer :)

Vi skal aldrig være tilfredse
Kan ikke være mere enig, og du har jo ret - Buba burde vel være bragt mod de unge FCN-spillere i et to mands angreb til sidst, selvom han ikke har Helenius relations kompetencer, kunne han nok have skabt ravage. Og han kunne i hvert fald være kommet ind for Julle hen i 2. halvleg, inden han til sidst var smidt helt frem.

Ja det lyder vildt med de 10-20 point mod top6, men synes faktisk det er rigtig i år (20 er naturligvis for meget). Ja der skal nok også trækkes lidt , jeg har slet ikke kigget på hvad vi har fået for meget/lidt mod bund 6. Måske lige op, måske yderligere eller mindre point.

Når jeg kigger på vores held kommer jeg umiddelbart til at tænke på Diks straffe og den mod Bif vi fik - som jeg synes er lidt kvart tynde i hvert fald ift gamle dage, men dog også klokkeklare ift reglerne og mange har været efter mig og siger de er 100% klare.

Også lige meget vi har de point vi har fået. Men pointen er, at vi i hvert fald ikke har siddet i held i denne sæson, selvom det plejer at udligne sig over en sæson.

Pointen er også at vi faktisk har været okay stærke mod top6:
- 2 spillemæsige lige opgør mod fcm og fck i efteråret ifølge Mediano. Snydt for straffe til Links. Billigt til Fischer. Fischer-film og rødt til NP.
- vi burde have vundet 3-1 i parken og 1-1 mod bif var vel okay fair, synes vi var tættest på, bl.a. snydt af Jungs spidse røv der skulle have kostet ostemad 2 og rødt og en matchbold til Højer.
- 3 nederlag til FCN dog - men Bubas udvisning var i hvert fald en 33-33-33 afgørelse (intet, gult, rødt) der delte nationen, og generelt meget dumme boldtab og start på kampene. Blev ikke udspillet.
- RFC er ikke et rigtig top6 hold men dog med: 1-1 i første kamp med 10 mand i 90 min. Har styr på dem i returen og kun Egho film magi giver dem 1-1.

Facit skidt pointhøst mod øvrige top6, men spillemæssigt synes jeg vi står med plus samlet ift alle undtagen FCN.

Synes man skal kigge under stats.

Men okay enhver so synes bedst om egne grise...

Det rimer på krise, og nej der er vi ikke. Men vi skal score lidt mere og lukke kampene, undgå vi bringer held/uheld ind som afgørende faktor i slutminutterne.
 
Senest redigeret:

Stig AKA Frank Heskjær

Well-known member
Oprettet
13 Februar 2019
Beskeder
5.300
Point
113
Det er nogle mega fede indlæg i kommer med, men de handler ikke så meget om “Ny sportschef”. De handler mere om holdet/truppen/sæsonen som helhed.

Man kan argumentere for at det er sportschefens opgave at sammensætte truppen, men selve indlæggende omhandler ikke så det med en ny sportschef.
Det var netop et forsøg på en "meta-snak", hvor man ser på denne sæson, og sammenligner med sidste sæson, og så ser om der er noget ift vores evne til at lave point, sikre sejrene som der skal tages højde for ift ansættelsen af en ny sportschef.
Som jeg selv og Martinstranger er inde på, så er det et spørgsmål ift ansættelsen af den ny sportschef om, hvorvidt vi skal have "mere af det samme", eller om vi skal have en ny sportschef, som måske endda har erfaringer med at ændre de udfordringer vi har pt.

Så "analysen" om hvor det pt skal forbedres skal jo ende med nuancer/input til, hvad man kunne ønske sig fra en ny sportschef.

For at bringe 2 eksempler, så havde Troels Bech og Zorninger jo et projekt de skabte på tegnebrættet og manifesterede, mens Haysen ville være kommet ind som med PC, hvor man skulle tegne/fortsætte ud af en tangent der allerede var planlagt.

Så altså:
Den ny sportschef, skal han have erfaringer med de udfordringer vi har pt?
David siger at vi "mangler kvalitet". Vi brænder for meget pt. Vi lukker få nok mål ind til at være absolut tophold.
Men vi mangler et par offensive profiler/en boks til boks-profil som kan gøre forskellen. Nye kanter?

Altså: Skal vi bare fortsætte, og se om vi kan finde nogle bedre spillere til at eksekvere den eksisterende plan?
Eller skal vi skrue på planen? En kombination?

Og skal vi finde en sportschef som er vant til at bygge hold op, som skal dominere med bolden, eller en "killer-omstillings"-sportschef?
 

Dichio

Well-known member
Oprettet
22 Juni 2019
Beskeder
3.973
Point
83
Jeg synes Troels Bech vil være en spændende og visionær type, og fedt han bragte tyskeren og noget helt helt nyt ind. Godt set og de var vel mm fra guld, og tyskeren blev heller ikke fyret pga det sportslige - men mere det ledelsesmæssige, skiftet tilbage til rødderne i Per Bjerregaard-tiden købe billigt sælge dyrt + udvikle egne talenter. Jeg synes også det blev for lidt dansk (0 danskere i start11). Nu skal skal CV genskabe balancen i kassen.

Kunne allerbedst have tænkt mig fx CV eller Jan Laursen med deres akademi-talent erfaringer og salgsdelen, hvor vi ikke har været gode nok før nu.

Haysen var mit 4. valg, og så er der vel ikke rigtig flere i DK, så er vi ude i Fredberg som har erfaring er cypern og grækenland også, men også en AGF historik med nedrykning og fra tiden med vandrør osv. Der er også en karismatisk Bo Henriksen som joker, men han er jo mest træner og grøn som sportschef og Fredberg også.

Jeg ville helst have haft en dansk chef vi kunne have haft 5-10 år, men nu bliver det så nok en u'lænding med kortere tidshorisont måske. Omvendt giver det nogle muligheder for at få intensiv indblik i andre markeder og andre tilgange. Selles var et godt beskendtskab fx.
 
Senest redigeret:

Stig AKA Frank Heskjær

Well-known member
Oprettet
13 Februar 2019
Beskeder
5.300
Point
113
Jeg frygter at det at skabe noget "nyt" vil koste mange mange mange millioner, såfremt det skal have en realistisk chance for at skabe bedre resultater her og nu. Og jeg synes ikke vi har "malket" det vi forsøger pt nok, men jeg synes der skal investeres i truppen. Så hvis David mener at det eneste vi mangler for at komme i mål er "kvalitet" på de pladser i det system vi har pt, så vil jeg gerne se det lykkes som vi kører nu, med opgraderinger flere steder.

Men jeg kan ikke se os opgradere os selv på backs (Højer+Diks), og ej heller på målmandsposten (Grabara) og ej heller angriber (PM). Men jeg kan se os få en målfarlig herre mere. Det kan løse meget, såfremt Blume erstattes af en 10 millioner kroners "bullseye"-transfer. Og så kan vi tåle et nyk op på minimum en kantposition. Jeg er ved at tro, at det er kørt surt i Højer/Thorsteinsson-samarbejdet, som jeg synes fungerede langt bedre sidste år. Også fordi Højer jo faktisk spillede mange af kampene med Ankersen, som var bedre til at lave overlap med Højer, og der var mere rum at spille overlap i uden at Højer blev presset med det samme som boldholder. Thorsteinsson laver flotte træk, men han mangler ofte at holde farten i sine træk/driblinger. Det lykkedes han faktisk med mod FCN i første halvleg i perioder. Men for ofte går det i stå. Jeg er bange for, at det med at holdet er kommet længere frem at stå er en udfordring for venstresiden ift når modstanderen så bare stiller sig tilsvarende længere ned der.
Højer er meget venstrebenet, og ofte kan de få spillet sig lidt ind i nogle dumme vinkler.

Jeg glæder mig til Zach Duncan kommer tilbage. Jeg spår ham en stor fremtid.
Men vi kan ikke regne med at han bliver en bærende profil næste sæson. Og Zach kan jo være reserve for både NP og andre. Så mon ikke han nok skal få lidt spilletid uanset.
 

Martinstranger

Administrator
Oprettet
13 Februar 2019
Beskeder
2.382
Point
83
Jeg synes Troels Bech vil være en spændende og visionær type, og fedt han bragte tyskeren og noget helt helt nyt ind. Godt set og de var vel mm fra guld, og blev heller ikke fyret pga det sportslige - men mere det ledelsesmæssige, skiftet tilbage til rødderne i Per Bjerregaard-tiden købe billigt sælge dyrt + udvikle egne talenter. Jeg synes også det blev for lidt dansk (0 danskere i start11). Nu skal skal CV genskabe balancen i kassen.
Stop stop stop....... Troels Bech gik selv mens han endnu kunne. Han har aldrig (udover SIF) været et sted i over 3 år i streg - er det en sportschef vi ønsker. Hurtig ind, tale meget og hurtigt ud igen...... Der er (nærmest) intet i hans CV som burde gøre ham interessant - husk pengekassen stod på vid gab o BIF i de år og medmindre JN har fundet et pengetræ, er det ikke casen i AGF.

 

Dichio

Well-known member
Oprettet
22 Juni 2019
Beskeder
3.973
Point
83
Men jeg kan ikke se os opgradere os selv på backs (Højer+Diks), og ej heller på målmandsposten (Grabara) og ej heller angriber (PM)

Alle danske klubber - selv FCK - må sande det er svært at erstatte profiler. Som regel sælger man og skal erstatte dem for færre midler.

Man må forvente en et lille dyk og udvikle sig derfra.

CV og Holmstrøm var lidt inde på øvelsen i fodboldkøbmændene, hvor svært det er og hvad man kan gøre, fx køre egne talenter ind istedet og udvikle dem, allokere midlerne et andet sted hen, som fx PC gjorde da man fik penge for Bundu og hentede Milan pg ST gratis (plus flyttede Albert ud på kanten), men brugte nogle af pengene på PO for at ændre udtryk, da man måtte lade Amini gå gratis. På den måde samlet komme styrket ud. Det er man så ikke ift Milan ikke har været god nok ift Bundu og Ankersen. ST er skadet og Albert er nu central igen.

Man kan også handle afløseren ind i god tid som jon og gift der var hhv 3-4 valg da de kom til og rykkede frem og og afløste bundu-anker.

For AGF bliver det endnu mere vanskeligt at ersattte diks og kamil fordi vi ingen penge får til at fylde hullet. Det er problemet med leje spillere og 26-28 år+ spillere. Der er bare et hul når de er væk. De unge efterlader som regel mønt til at udvikle holdet.
 

Dichio

Well-known member
Oprettet
22 Juni 2019
Beskeder
3.973
Point
83
Stop stop stop....... Troels Bech gik selv mens han endnu kunne. Han har aldrig (udover SIF) været et sted i over 3 år i streg - er det en sportschef vi ønsker. Hurtig ind, tale meget og hurtigt ud igen...... Der er (nærmest) intet i hans CV som burde gøre ham interessant - husk pengekassen stod på vid gab o BIF i de år og medmindre JN har fundet et pengetræ, er det ikke casen i AGF.
haha ;-) Du har nok ret ... jeg er nok forblændet af de flotte talegaver og den skarpe hjerne. Og måske er han også for visionær - og ikke købmand nok til dansk fodbold? Men vi skal også passe på med at sætte ham i bås - det var vel også pga Jan Bech kassen stod på vid gab? Det var vel dagsordenen Bech skulle købe et hold.

De max 3 år - vel også fordi han er træner, de holder jo aldrig længe.

Jeg var og er stadig i tvivl med ham, men når JL og CV ikke vil og HJH ikke kan, har jeg svært ved at se danske emner. Det blir en u'lænding

(PS - mente tyskeren blev fyret)
 

Stig AKA Frank Heskjær

Well-known member
Oprettet
13 Februar 2019
Beskeder
5.300
Point
113
Man kan også handle afløseren ind i god tid som jon og gift der var hhv 3-4 valg da de kom til og rykkede frem og og afløste bundu-anker.

For AGF bliver det endnu mere vanskeligt at ersattte diks og kamil fordi vi ingen penge får til at fylde hullet. Det er problemet med leje spillere og 26-28 år+ spillere. Der er bare et hul når de er væk. De unge efterlader som regel mønt til at udvikle holdet.
Vi har Jevtovic, og der kan forhåbenligt stadig laves gode præstationer ud af ham, men de er ikke kommet endnu, og vi kan ikke blindt håbe på det. Og da vi lejede MJ med ordene om, at han også kunne bruges som kant, og så derefter var inde omkring Bundu (ifølge Bundu selv) og så endte med at leje Arzani, så må man gå ud fra, at der i den grad er lyst til at kunne hente en rigtig god kantspiller. Og så er spørgsmålet hvilke midler der er.

Ift lejespillerne, så er problemet du beskriver der jo ikke ligeså stort som hos andre klubber (tidligere også os selv) hvor der kun findes en lejespiller. Men altså vi har Eskelinen og Munksgaard stadigvæk, så det hul der efterlades er ikke et hul på banen nødvendigvis, men en nedgradering. Og når du alligevel har konkluderet at afløsere i alle klubber som udgangspunkt er nedgraderinger, så er det jo bare "same same".

Patrick Olsen kan jo faktisk argumenteres for ikke at være en nedgradering af Amini, og Jon Thorsteinsson ej heller ift Ankersen. Men Links og Jevtovic er selvfølgelige ikke gode som den Bundu der forlod os, selvom vi jo faktisk også er enige om at Links er bedre end den Bundu der kom ind, og som i flere perioder ikke top-præsterede ift slutprodukt mm.

Men vi må se hvad der skal ske. At MJ og Arzani er lejet er et "bedre problem" end hvis vi havde købt en spiller som var langtidsskadet, skuffende dårlig eller som bare ikke passede ind. Altså vil man kunne argumentere for at Eskelinen og Jevtovic er et større "problem" end MJ, Arzani og Sanneh, som jo kan erstattes til sommer, og som nærmest intet bringer til truppen pt.

Diks og Grabara bliver svære at undvære sportsligt ja, men det ville de også være hvis vi ejede dem og solgte dem. Og så har vi jo også sparet de millioner de ville koste at købe i sin tid, hvis man skal spekulere i den økonomiske del. Jeg vil ikke udelukke at Graraba og Diks tilsammen har været forskellen på et par placeringer i tabellen de sidste to sæsoner. Grabara var ikke med sidste år, vel og mærke. Men Diks var en af vores allerbedste i medaljespillet, og var helt suveræn i Parken mod FCK hvor vi vandt derinde.
 

Martinstranger

Administrator
Oprettet
13 Februar 2019
Beskeder
2.382
Point
83
De max 3 år - vel også fordi han er træner, de holder jo aldrig længe.
Tror hans cv passer meget godt med de to år man bør give en ledende medarbejder som skal levere resultater. Et halvt år til at "rydde op", et år til at forme medarbejderne og derefter skal der leveres - bliver der så ikke leveret, er spørgsmålet hvornår ledelsen mener der skal nye kræfter til.
Derfor er vi vel nærmest nødt til, at konkludere, at der ikke er lykkedes ham i de seneste 20 år - hvorfor skal vi tro på han kan levere resultater nu?

Til gengæld er talegaverne ok og der er altid nogle som giver ham en ny chance - det behøver bare ikke være vores pengepung sedlerne ryger op ad ;).
 

Dichio

Well-known member
Oprettet
22 Juni 2019
Beskeder
3.973
Point
83
Hehe ja du har sgu nok ret med ham TB. Han er nok bedst i mediano og lign.

Ja deri er der nogle nuancer Stig :)
 

SteenA

Well-known member
Oprettet
13 Februar 2019
Beskeder
3.300
Point
113
Jeg frygter at det at skabe noget "nyt" vil koste mange mange mange millioner, såfremt det skal have en realistisk chance for at skabe bedre resultater her og nu. Og jeg synes ikke vi har "malket" det vi forsøger pt nok, men jeg synes der skal investeres i truppen. Så hvis David mener at det eneste vi mangler for at komme i mål er "kvalitet" på de pladser i det system vi har pt, så vil jeg gerne se det lykkes som vi kører nu, med opgraderinger flere steder.
Jeg synes det er svært at forestille sig, at vi skulle skabe bedre resultater i den kommende tid end vi har gjort de seneste par år. Tværtimod kan jeg godt frygte at det her hold har toppet for nu. I første omgang gælder det om at holde fast i de spillere vi kan. Men med et forventeligt farvel til Højer, Grabara, Diks og Sanneh plus et forventet salg af Thorsteinsson og kontraktudløb til Blume, så mister vi altså meget værdi, som ikke bare erstattes naturligt. Der var meget ros til JN efter håndteringen af vintervinduet, men der er jo ikke nogen af de nye der har slået til. Så MJ og Arzani er det vel også farvel til. Uden en sportschef på plads er det et spørgsmål, hvor meget JN tør satse med at hente spillere ind på længere kontrakter. Så måske kommer vi bare til at se nye lejemål. Lad os så i det mindste håbe at vi kan fortsætte med at leje nogle af dem vi allerede har.

Vi er nået til at sted, hvor vi kæmper med om pladserne lige under mesterskabet. Det er i sig selv rigtig imponerende og det vil ikke være realistisk at forvente mere, når man ser på trupper og økonomi. Jeg tror at vores store udfordring i den kommende sæson bliver at forsvare vores nuværende position. Så top-6 bliver igen et mål.
 

Dichio

Well-known member
Oprettet
22 Juni 2019
Beskeder
3.973
Point
83
Jeg synes det er en meget naturlig bekymring med alle de udløb af profiler til sommer. Som jeg også delvis deler.

Men vi har god økonomi og sælges Jon eller Højer bliver den voldsomt forbedret - og ellers har vi dem hhv 12 og 6 måneder mere. Ligger vi godt til i medaljekampen næste jul, kan Højer måske overtales til at forlænge 6 måneder mere.

Tænker at en ny sportschef står fint, hvis vi ikke forlænget profilerne - vi har langt hen ad vejen afløserne selv. Synes mest opgaven er icing on the cake - det der virkelig rykker os ift top2.

Vores direkte konkurrenter om 3-5 pladsen bif og fcn, står også foran salg af profiler for at holde sorte tal på bundlinjen.

Nr 3-6 er realistisk målsætning, men vi så det med FCN i år, så kan det sagtens glippe. Og Bif har også et par 7 pladser seneste år.

Afløserne er kørt i stilling
Munks er i nærheden af Diks høje klasse. Gers i topform er heller ikke langt fra Højer - vi var jo også mange der tænke Højer skulle sælges med det samme med sådan en kapacitet på bænken. Lassen behøver heller ikke være så langt fra Munks - vi ved det ikke, men han har set stærk ud de gange vi har set ham. Noget må han kunne siden han fik forlænget med hele 5 år. Og vi har penge til et venstreback-talent og Julle i gardering. Også fordi vi både får Backman og TK fuldt med fra sommer og dermed har 5 centralt. Med nuværende Buba-form er Backman/TK 1:1.

Albert-Brandhoff er måske et skridt ned ift Blume-Albert, men kan hurtigt blive to skridt op. Plus vi får Duncan tilbage og dermed bredde nok til at de to også kan spille lidt på kanten og gøre konkurrencen ekstra hård der. Brandhoff måske også være et emne til højreback og allrounder finte a la Diks. Milan bliver også en ½ tilgang når han kan spilles i form med træningskampe. ST en 100% tilgang vi reelt ikke har brugt andet end træningkampe sidste sommer og ialt ca. en spøtklat som indhop.

Keeperposten synes er mere problematisk med mindre Daniel laver en OB-Oliver og går direkte ind og på landsholdet på 1½ år.Han er dog 3 år yngre. Men allerede for 2 år siden meldte OB ud at man havde afløseren for Gryte klar fra egne rækker.

Jeg håber vi lykkes på en eller anden måde at signe Kamil, eller købe Rinne eller Jesper H der har et år tilbage. Rønnow er nok svær. Snupper PC Kamil, kan vi måske snuppe Kalle. Jesse Joronen? Ham fra Horsens måske? Og alle dem vi ikke kender..

MJ-Arzani
Ærgerligt de næppe når at gøre en kæmpe forskel, måske de kan nå at blive indhop-jokere? Men de har lært vores koncept at kende og vi kender deres kvaliteter fra træningen, hvis vi vil have dem, og skal man finde noget positivt, så er de ikke blevet dyrere i transfer og løn :)
 

SteenA

Well-known member
Oprettet
13 Februar 2019
Beskeder
3.300
Point
113
Afløserne er kørt i stilling
Jeg er enig med dig i, at vi har afløsere på vej i form af TK, Lassen, Gersbach, (Munksgaard) og Brandhof, men fælles for dem alle vil være at de er et skridt ned i forhold til i dag, i forhold til den kommende sæson. Om 1-2 sæsoner kan det ganske rigtigt være helt anderledes.
 

Stig AKA Frank Heskjær

Well-known member
Oprettet
13 Februar 2019
Beskeder
5.300
Point
113
Jeg synes det er svært at forestille sig, at vi skulle skabe bedre resultater i den kommende tid end vi har gjort de seneste par år. Tværtimod kan jeg godt frygte at det her hold har toppet for nu. I første omgang gælder det om at holde fast i de spillere vi kan. Men med et forventeligt farvel til Højer, Grabara, Diks og Sanneh plus et forventet salg af Thorsteinsson og kontraktudløb til Blume, så mister vi altså meget værdi, som ikke bare erstattes naturligt. Der var meget ros til JN efter håndteringen af vintervinduet, men der er jo ikke nogen af de nye der har slået til.
Højer og Diks bliver svære at erstatte ja. Grabara og Sanneh var slet ikke med da vi vandt bronze året før.
Og ligesom Bundu og Amini blev vurderet meget meget svære at erstatte, så har indkøbene af Links og Patrick Olsen jo vist, at nye mand kan spilles gode på ca. 6 måneder, og have et højt bundniveau fra start. For nye backs ville det måske betyde, at de i starten ikke kommer så meget med frem, men lige koncentrerer sig om de defensive opgaver lidt for meget, og så lige skal spilles varme. Og vi vil også have Munksgaard og Gersbach ved siden af.

Jeg synes også det er er underligt at skrive at vi mister værdi ved at sælge Thorsteinsson. Hvis han sælges, så får vi jo millioner som vi ikke havde før. Og du kan jo ikke lave regnestykket før vi ser hvad der kommer ind. Jeg synes f.eks. at Thorsteinsson har større værdi end Ankersen har haft for os. Både på banen og ift økonomisk værdi ift muligheder for kommende salg. Så altså det er jo ikke bare sådan, at fordi en spiller skal ud, så kommer der en ind som er mindre værd.

Er PO mindre værd end Amini?
Tingager er også mere værd end Kanstrup.
Højer mere værd end Daniel Christensen.
PM mere værd end Duncan.

Altså jeg synes vi har været gode til at finde spillere som passer ind, og som præsterer fra første sæson, og som faktisk har gjort holdet bedre.
Men vi har også et hold nu, hvor det er svært at hente nogen som man per automatik regner med er bedre end det vi har. Men vi er jo trods alt nået dertil, hvor det er meningen at vi skal hente nogen som forbedrer holdet. Vi er ikke i mål med et topniveau som er uerstatteligt, og hvor man som når FCK sælger Robert Skov har 0% chance for at kunne erstatte. Er Links mere værd end Bundu? Nej. Er han ca. ligeså god? Hmmm.. På nogle områder synes jeg han er langt bedre. Men på delen som vi fik så meget ud af ift dybdeløb og indlæg, der synes jeg Bundu i AGF_sammenhæng er uerstattelig. Men det er jo meningen at vi skal hente en ny mand, som kan gøre os endnu bedre.

Jeg ser Brandhof og andre handler som bredde/dem der skal kunne supplere nedefra/naturligt. Men profilerne skal erstattes af profiler, sådan da.
ift JN, så var det meste af den ros han fik for vintervinduet altså også fordi han han forlængede Tingager, Hausner, Grønbæk etc. Jeg var ikke ellevild over hverken Arzani eller MJ. Jeg var positivt stemt, men ville da KLART hellere have haft Bundu på leje, da vi vidste hvad han kunne, og hvordan vi kunne spille med ham etc etc. Jeg var bange for at Arzani var som Jevtovic (rusten). MJ kendte jeg slet ikke nok til, men håbede da.

Men min største glæde var nu altså forlængelserne. Det var et kæmpe statement. Og at vi har forlænget med Hausner, Tingager og Grønbæk er jo noget som tegner de næste par år: Lysten til at bygge på, men også beholde det som er godt. Folk skal ikke bare skydes af hurtigt. Hvis Thorsteinsson skal sælges til sommer, så skal det være fordi han har en god værdi på markedet, og David vurderer at vi kan få mere ind den anden vej ift det vi vil fremad. Måske Thorsteinsson og Davids kommende justeringer ikke passer så godt sammen. Jeg har ofte tænkt/set Thorsteinsson som et fremmedlegeme på holdet, og i andre kampe som personificeringen af det presspil/arbejde bagtil som David ønsker. Han er god. Måske der skal ske noget nyt samtidig med at Højer skal ud. Og måske er det netop fordi Højer skal ud nu, at Thorsteinsson bør blive 6 mdr mere, så udskiftningen ikke bliver for stor!? Who knows..
 

Dichio

Well-known member
Oprettet
22 Juni 2019
Beskeder
3.973
Point
83
Vi kommer helt sikkert umiddelbart til at tage et lille skridt ned på kort sigt, hvis vi ikke får 3 markante forstærkninger eller forlængelser på backs og keeper. Men tænker stadig vi kan blive nr 3-6 med lidt vilje. Bif og fcn bliver helt også svækket.

Som jon-albert-blume har spillet denne sæson, klarer vi os med at få duncan og brandhof ind, også selvom jon skulle smutte (milan bliver vel bare lidt bedre).

Men vi får også mønt for jon og højer, mon ikke de får lov begge at smutte til sommer?

Endelig kan andre også rykke sig yderligere og udligne tab til sommer: fx gift, albert, po, haus, tingager (undgå skader) - der er også et potentiale.
 

Stig AKA Frank Heskjær

Well-known member
Oprettet
13 Februar 2019
Beskeder
5.300
Point
113
Vi kommer helt sikkert umiddelbart til at tage et lille skridt ned på kort sigt, hvis vi ikke får 3 markante forstærkninger eller forlængelser på backs og keeper. Men tænker stadig vi kan blive nr 3-6 med lidt vilje. Bif og fcn bliver helt også svækket.

Som jon-albert-blume har spillet denne sæson, klarer vi os med at få duncan og brandhof ind, også selvom jon skulle smutte (milan bliver vel bare lidt bedre).

Men vi får også mønt for jon og højer, mon ikke de får lov begge at smutte til sommer?

Endelig kan andre også rykke sig yderligere og udligne tab til sommer: fx gift, albert, po, haus, tingager (undgå skader) - der er også et potentiale.

Jeg vil på ingen måde udelukke at Grabara og Diks kan forlænge. Jeg ser det nær-umuligt at forlænge med begge såfremt vi ikke skal spille europæisk gruppespil. Men skal vi det, så kan jeg se det give endnu større mening for Liverpool at se Grabara spille europæisk imod endnu bedre modstandere, måske ditto med Diks.

Blume er jo nok ude, da han ikke har lignet en spiller der står til at blive forlænget, og Brandhof kommer ind. Som Blume spiller pt kan Brandhof jo måske erstatte ham 1:1, men vi har altså også set, at holdet kan blive skåret lidt over på midten når Blume ikke er med. Jeg er i tvivl om, hvorvidt Albert/Brandhof er klar til at kunne overtage playmaker-delen i Blumes spil. Men jeg har en god tro på det, og så tror jeg Brandhof kommer til at få noget af det boks til boks-spil som vi har savnet. Og Duncan bliver god at få tilbage. Men jeg håber at Duncan, Brandhof og Albert skal deles om at være reserver for 8'eren og 6'eren BAG en større profil som hentes ind for 5-10 millioner. En som er på linje med Patrick Olsen. Jeg kunne sagtens se os hente en Fossum-type som ham i AaB.

Thorsteinsson og Højer skal sælges til sommer hvis de skal i nærheden af det man kan sidde og håbe på. Højer kan måske lige så godt løbe kontrakten ud, såfremt de bud der kommer er på mellem 3-5 millioner. Især hvis vi skal spille europæisk gruppespil. Thorsteinsson kan jo også sælges efter en god slutrunde-præstation af ham i U21 etc, men hvis vi kommer i gruppespil, så tror jeg både at Jon selv gerne vil have det med, og at AGF gerne sportsligt vil det samme. Men han har udløb til juni 22, så altså hvis han pludselig bliver 5-10 millioner mindre værd, så er det ikke sikkert man vil det. Omvendt kan Jon via et flot gruppespil måske indbringe ca. det samme beløb som ved et sommersalg nu, og så har vi haft ham et halvt år mere. Sådan går det dog sjældent.

Jeg tror ikke vi ser et stort tilbageslag for AGF til sommer. Men jeg tror ikke nødvendigvis vi slutter 3'er hverken i år eller næste år. Men vi ligger solidt i top 4, og det er også min forhåbning. Og klubbens officielle målsætning inkluderer jo også "kun" medaljer i 2 af 5 sæsoner de næste 5 år. Så altså at vi kommer fra en medalje, og ligger delt 3'er pt. Vi er meget tæt på at kunne tage den første af det 2 nye medaljer. Og vi kan tilmed nappe pokalen og gruppespillet i et (del 2 og 3 af 5-års-målsætningen).

Det bliver spændende. Økonomien ser god ud. Sportschefen/retningen mangler. Æv.
 

Dichio

Well-known member
Oprettet
22 Juni 2019
Beskeder
3.973
Point
83
Synes ikke det gør så meget at miste playmakeren i Bror - vi har PO der er bedre til det.

Og istedet får vi tiltrængt fart i Albert og Brandhoff er faktisk mindst - måske bedre endda - til at komme i boksen og lave mål. Plus de kan spille kanterne også (og FB back). Bror er også okay på kanten, men så er det mere i en jon rolle end med fart.

Jeg synes det var rigtigt at holde Højer og gå efter guldet i år.
 

Stig AKA Frank Heskjær

Well-known member
Oprettet
13 Februar 2019
Beskeder
5.300
Point
113
Synes ikke det gør så meget at miste playmakeren i Bror - vi har PO der er bedre til det.
Ift til spillerne isoleret i sammenligning: Enig.

Men det har bare ikke fungeret uden Blume. Ikke at det fungerer hver gang i foråret med Blume på banen, men vi har mig bekendt ikke fundet en konstellation uden Blume som fungerer ligeså godt som når Blume er god, og holdet er bedst.

Blume er mere erfaren ift sit presspil, placeringer mm. Det er ikke nødvendigvis hans playmaker-rolle der kommer til at mangle hvis det er. Men hverken Brandhof elle Albert er erfaren superligaspiller, eller spiller med den måske fornødne erfaring fra højt nok niveau?

Måske erfaringen ikke er nødvendig. Det må tiden vise. Men jeg synes det er et problem at Albert er gået fra at være "svaret på fremtiden" og så til, at han blev flået ud i Vejle efter at spille uden at fylde nok, og slet ikke rigtigt har ramt efterårets niveau endnu i andet end B93-kampen på hjemmebane her i foråret.
 

Dichio

Well-known member
Oprettet
22 Juni 2019
Beskeder
3.973
Point
83
Synes nogen gange det bliver forenklet for meget - når der siges det ikke fungerer.

Presspillet har fungeret fint, vi har siddet på kampene generelt - så meget man nu kan forvente.

Ift kreative angrebsmønstre - også okay, men stadig noget finpudse.

Ift mænd i boksen og afslutninger - også fint.

Vi ligger delt nr 3, så vi har overpræsteret denne sæson, så noget må fungere ;-)
(plus snydt en del af var)

Ift mål fra de 2 8'ere - kun delvist fungeret, vi skal have flere fra albert-blume.
Synes iøvrigt også der bør komme flere fra Højer og Jon med alle de forsøg.
Det er de 4 som skylder lidt (plus lidt på dødbolde fra centerforsvarerne)
 

Dine ulæste indlæg

Top Bottom