Nyheder
AGF-Forum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Superligaen 2020/2021

Dichio

Well-known member
Tror FCK slår FCM i tæt guldkamp. Vildsæk bliver afgørende.
AGF og BIF får hård kamp om 3. pladsen, lader hjertet sejre med os.
AAB og FCN tager top6 måske OB kan overraske, RFC tæt på.
SJE og VB vil svinge. LYN+HOR ned. LYN kan måske snyde VB. EfB+Sif op.

Men håber det bliver: agf, fck,fcm, bif, aab, ob i top6. Medalje af en slags tli AGF. Håber at RFC og FCN får elendig sæson og ryger ud.
 

mmmdkAGF

Active member
Jeg håber aldrig at VAR bliver så stor en farce i Superligaen, som det er i hver kamp uge i Premier League i England - det er nærmest uprofessionelt. Men det undrer mig ikke, at en fluekn@pper nation som England, ikke kan finde ud af retfærdighed og jeg er nu heller ikke den store anglofile person, hvilket nærmest 95% af fodbold Danmark ellers er. Jeg har ikke et decideret hold i PrL som jeg holder 100% med. Kampe med 10-15 minutters ekstra tid...i guder. PrL fodbold var da underholdene...inden VAR, endnu en ting som Englænderne heller ikke kan finde ud af. Dumb, dumb brexiteers og stakkels Skotland m.fl.
 

Stig AKA Frank Heskjær

Well-known member
Nu spiller FCM mod Randers, og FCM har 3 point, mens RFC har 4, ligesom AGF. OB som vi møder har ligeledes 4 point. Vi er allerede der hvor man skal lufte de første tanker om hvem man ønsker skal tabe, hvem der må stikke af, og hvor mange af alle de andre der bare skal spille uafgjort hele tiden (som jeg jo ønsker nærmest altid).

Jeg er personligt vildt irriteret over at BIF har hevet to overtidssejre frem for at spille netop to uafgjorte. Forskellen er jo ret så tydeligt. I stedet for at have 2 point, så har de 6 point og fører ligaen.

Vi var nok 90%+ der sidste år fra ligaens start der var helt okay med at FCM og FCK bare vandt alle deres kampe mod holdene omkring os. Men vi så i medaljespillet hvordan det faktum at vi var ekstra godt kørende, og FCK var ekstra dårligt kørende at AGF jo faktisk fik vores første direkte medaljeudfordringskamp rigtig længe. Havde man turde håbe på at FCK smed point i begyndelsen af ligaen også, så kunne vi måske kunne have landet en sølvmedalje, og omvendt kunne nederlag til Randers og OB måske have rykket ved om hvem der kom i top 6. Who knows. Det handler om at turde have is i maven og "ønske på den lange bane".

Så hvad tør man håbe på i år? Skal vi ønske at FCM og FCK kører par-løb og slår alle de andre omkring os hele tiden?
Hvis man satser på at 3. pladsen er det bedste vi kan opnå, og 100% går efter det, så vil sejre til FCM/FCK jo hjælpe med den mission.

Omvendt hvis AGF skal drille et FCM/FCK der ikke fungerer optimalt i ligaen og skal spille i gruppespil europæisk etc, så er det jo IKKE det man skal ønske sig (altså med sejre til FCK/FCM) :D


Hvad tør I håbe/tro på?
Skal I med på uafgjort-vognen?
Eller tænker I at kun FCM må løbe afsted? FCK? Hvordan ser I det?

I sidste sæson håbede jeg FCK/FCM vandt alle kampe for at højne vores chancer. Og sådan kommer vi også lettest i top 6+i medaljekampen om 3.pladsen. Og måske det nok er et år eller tre for tidligt at begynde at håbe på noget som helst ift at drille FCK/FCM forud for en sæson. Men altså hvis man ikke skulle/måtte det efter en sæson hvor man i 3.sidste runde netop overhalede FCK på 2.pladsen, og kunne have sikret sølvet selv, så er det jo trods alt lidt underligt. Især med FCKs start i ligaen, som jo ikke ligefrem har gjort det mindre tydeligt, at missionen ikke er decideret umulig/urealistisk :D

Personligt står jeg lige pt med forventningen om at FCM vinder ligaen igen, og at vi kan drille FCK endnu et år hvis vi spiller op til vores bedste, alt imens FCK har det lidt svært med at spille et kvalitetshold sammen til at kunne præstere som FCK normalt kan/gør. Med Wilcek og Ankersen, så har de dog højnet de muligheder betragteligt.

What siger I drenge?
 

Stig AKA Frank Heskjær

Well-known member
FCM og Randers har åbnet kampen med to store FCM-chancer og en stor Randers-chance efter 5 minutter. Stillingen 1-0 til FCM.

Jeg lever fint med at Randers taber i dag, det må jeg bare sige :D
Også selvom jeg lever med alle uafgjorte kampe som vores direkte konkurrenter ellers render og laver.
 

Seppe

Active member
OB er en mærkelig størrelse. De har et spændende hold, men med masser af spørgsmålstegn. Deres defensiv er ikke videre imponerende, men de har mange spændende typer offensivt. Offensiven har masser af flair, men har den også effektivitet? Og er det nok til at kompencere for, at de har nogle skadesplagede typer, en del leverpostejsspiller i start11 og en bænk med et broget niveau.

Det største spørgsmål er nok om Jebali både fortsætte med at lave mål og holde sig skadesfri?
 

Stig AKA Frank Heskjær

Well-known member
Det gør det ekstra godt for os, og ekstra slemt for FCK at grundspillet kun varer 22 runder i år.
Altså ikke at FCK ikke nok skal komme i top 6, men ift at have 4 runder færre at hente FCM i. De er allerede 5 point efter.

Ift AGFs chancer for at komme i top 6 igen i år, så er sæsonen jo stadig ganske ung, ja, men 7 point efter 3 kampe er nærmest endeløst bedre end 2 point i 5 kampe som vi havde sidste år. Det lover jo rigtig godt ift ambitionen/målet om at se om man kan komme i top 6 igen, og forsøge at nappe en kamp mere om en medalje.

Bare for at sætte vores egen start i relief, så havde vi kun 5 point efter runde 6 sidste år. Vi skal altså helt hen til runde 7 for at have flere point end vores start i år (vi havde 8 point efter runde 7).

Det eneste irriterende er jo at BIF har fået en endnu bedre start, og endda med 2 overtidsscoringer. I dag var de sgu rigne, men fik 3 point alligevel. Det er sådan noget der bringer hold i toppen.

Der bliver kamp om alle pladserne i den liga her. Kæææft det er fedt. Vejle har jo i hvert fald heller ikke tænkt sig bare at tage en nedrykning frivilligt.
Og det sætter vores sejr over dem i perspektiv når vi bankede dem 4-2 (var suværene foran 3-0), mens de smadrer Sønderjyske der ellers har en god start på SL, og spiller lige op med FCK i dag.
 

swharders

Active member
Trænere er set fyret for mindre end det! :cool:
Det er en fornøjelse at følge. FCK har alene i dette vindue brugt flere transfermidler end vi har brugt de sidste mange år i alt. Og bevares, både Ankersen og Wilczek scorede i aften. Resten af holdet er bare ikke bedre, og nu rygtes Nelsson til PL. Hvor længe holder Ståle til det?
 

Martinstranger

Administrator
Fc M/K må vel gerne gå videre. De har i forvejen langt flere midler end de resterende klubber, så det er vel bedre hvis de kører et ekstra program og bliver ramt på fysikken.
 

?stblokken

Active member
Det bliver ikke kun FCK der får problemer med Vejle. De har en vild spillertrup. Og hvis deres røde hær-ismand træner kan løfte dem som hold, så bliver det rigtigt farligt. Godt vi har spillet mod dem. Og vandt.

Synes også det jeg har set fra SøE, OB og Rander, for at nævne andre ikke-mesterskabsspil hold fra sidste sæson, ser bundsolidt ud. Der bliver hårde kampe i år.
 

Stig AKA Frank Heskjær

Well-known member
Det bliver ikke kun FCK der får problemer med Vejle. De har en vild spillertrup. Og hvis deres røde hær-ismand træner kan løfte dem som hold, så bliver det rigtigt farligt. Godt vi har spillet mod dem. Og vandt.

Synes også det jeg har set fra SøE, OB og Rander, for at nævne andre ikke-mesterskabsspil hold fra sidste sæson, ser bundsolidt ud. Der bliver hårde kampe i år.
Ja der bliver smæk på. BIF må gerne snart gå i stå :D
Men med kun 12 hold, så er der jo nærmest ikke hold hvor man forud for kampene bare sådan skal have "lov" til at få 3 point mod BIF. Måske lige Lyngby og Horsens, og til dels Vejle.

Nu må vi se.
AaB laver ikke andet end at brænde chancer og brokke sig over at de ikke vinder. OB spiller godt men vinder ikke hver gang heller. FCN kan få en middelsæson, men lad os nu se.
Der er i hvert fald ingen af FCN og AAB der bare sådan kan føle sig sikre på at komme med i top 6 igen. Om AGF, BIF, FCK og FCM gør det? Ja det tror jeg langt de fleste vil mene og tro.

Det er paradoksalt at det er AGF og BIF der har startet bedst, og FCM/FCK der har haltet lidt (FCK mere end "lidt").
Om 10 kampe ser det sikkert anderledes ud hos de to hold. Men altså hvis BIF og AGF nupper 2 af 4 resterende pladser, så bliver der sandt for dyden kamp om de to pladser. Og jeg ser os sagtens (sammen med BIF) havne i noget rod om selv at skulle kæmpe ekstra for at snige os med.
 

Martinstranger

Administrator
Om 10 kampe ser det sikkert anderledes ud hos de to hold. Men altså hvis BIF og AGF nupper 2 af 4 resterende pladser, så bliver der sandt for dyden kamp om de to pladser. Og jeg ser os sagtens (sammen med BIF) havne i noget rod om selv at skulle kæmpe ekstra for at snige os med.
Jeg syntes vi har set trætte ud i de seneste kampe. Det er selvfølgelig en faktor, at vi har nøglespillere skadet og vi har spillet Europæiske kampe men det er heller ikke meget sommerferie spillerne fik. Kan godt frygte lidt for et langt efterår men håber spillerne får lidt luft i den kommende tid og vi kan få spillet tilbage i vanligt gear.
 

T-Knogle

Well-known member
Man har også på fornemmelsen at det ikke bliver ved med at gå godt for FCN, før eller siden er der 6 hold i en sæson som er bedre end dem og det kunne sagtens være i år. Jeg tror mere på AaB og OB i mesterskabsspillet end FCN der ikke løfter niveauet fra sæson til sæson fordi de sælger de spillere som Tom Vernon kan tjene flest penge på.
 

Stig AKA Frank Heskjær

Well-known member
Man har også på fornemmelsen at det ikke bliver ved med at gå godt for FCN, før eller siden er der 6 hold i en sæson som er bedre end dem og det kunne sagtens være i år. Jeg tror mere på AaB og OB i mesterskabsspillet end FCN der ikke løfter niveauet fra sæson til sæson fordi de sælger de spillere som Tom Vernon kan tjene flest penge på.
Det kunne det sagtens ja. Men når AaB bliver ved med at brænde, og de snakker om at de glæder sig til at få Prica tilbage (totalt uprøvet ungdomsspiller), så plejer det ikke at ende lykkeligt. Når man sætter sin lid til uprøvede kræfter, så skal der gå rigtig meget op en højere enhed. Det lykkes AaB dog også med, oftere end så mange andre. Men det gør FCN jo omvendt også. Jeg kan sagtens se både OB, AaB og FCN i top 6. I min optik er de i samme kategori. Men der bliver næppe plads til dem alle 3. Og Sønderjyske, Randers og måske en dark horse i Vejle vil jo drille dem alt det de kan undervejs.
 

SteenA

Well-known member
Det kunne det sagtens ja. Men når AaB bliver ved med at brænde, og de snakker om at de glæder sig til at få Prica tilbage (totalt uprøvet ungdomsspiller), så plejer det ikke at ende lykkeligt. Når man sætter sin lid til uprøvede kræfter, så skal der gå rigtig meget op en højere enhed.
Jeg har læst lidt med på AaBs debatside på det seneste og det minder mig lidt om, hvor vi selv var for 5-10 år siden. Man sætter virkelig sin lid til at de unge uprøvede spillere der er blevet hentet i dette vindue kan gå ind og gøre en forskel.

Historien om Patrick Olsen har også været sjov at følge. Først en jubel over den vigtige forlængelse i juli måned og efter at vi så hentede ham har det heddet sig, at han jo heller ikke ville have været i betragtning til holdet i år og at han kun havde spillet en god sæson i hele karrieren, så det var godt set at sende ham videre!

Derudover kan jeg også nikke genkendende til transferdebatten, hvor man kun har øje for start-11 og slet ikke tænker på at det kan være vigtigt at have to stærke spillere til at kæmpe om en plads på holdet.

AaB spiller med et 3-mands forsvar med tre stoppere. De har vel 4 spillere med kvalitet. Thelander har været skadet et stykke tid og i dag fik de så to mand mere skadet, Granli og Ross. Det bliver interessant at se, om de bliver klar til på søndag. Ellers har de et problem.

Lucas A. har fået indhop i de to seneste kampe, men har været meget langt fra kampform. Så ham ser vi næppe fra start mod os. Uden skader har de et udmærket hold, men deres bredde er virkelig ikke god.
 
FCK’s problemer bliver mere og mere bemærkelsesværdige. Et point for de første tre kampe - og de er allerede otte efter Brøndby, seks efter os og fem point efter FCM. De regner sikkert det sidste for det største problem, og det er det vel også på den lange bane. FCK får bare også en meget lang vej tilbage, når de fra sæsonstart skal jagte ikke bare FCM, men passere det meste af feltet og ikke mindst den formodede subtop med Brøndby, os og andre.

Den har været helt gal i alle tre kampe: OB hældte dem af brættet og førte 3-0 ved pausen. Brøndby scorede sejrsmål i sidste minut, og FCK smed en føring. Og i Vejle førte de 2-0 i dag, før de også smed den, definitivt langt inde i overtiden. Det er fire point mistet i de sidste minutter, som netop FCK jo ellers var kongerne over.

Det underlige er også, at de samtidig gør det så godt i Europa: Tæt på at bringe Manchester United i store problemer og siden let og gnidningsfrit klar til gruppespillet. Både i ligaen og i Europa fortsætter de tendensen fra sidste sæson. Og de skal i gang herhjemme meget snart, hvis de vil op fra det hul, som de er ved at have gravet for sig selv.
 

T-Knogle

Well-known member
Det underlige er også, at de samtidig gør det så godt i Europa: Tæt på at bringe Manchester United i store problemer og siden let og gnidningsfrit klar til gruppespillet. Både i ligaen og i Europa fortsætter de tendensen fra sidste sæson. Og de skal i gang herhjemme meget snart, hvis de vil op fra det hul, som de er ved at have gravet for sig selv.

Piast Gliwice som de mødte sidst, har ikke scoret endnu i den polske liga efter 4 kampe, og alligevel havde de 300 store chancer mod FCK - så de er også forfulgt af et helt absurd held i den kamp. Ligesom en skudstatistik på 23-6 til Vejle indikerer at det uafgjorte resultat i den kamp måske også var lidt heldigt.

Hvis FCK ryger ud af EL på torsdag, så er Stålbækken i overhængende fare for at ryge ud, og det betyder måske at de kunne finde på at hente David, som må være en af favoritterne til trænerposten!!

Der ville nu være lidt nemesis over det hvis FC Midtjylland kommer i Champions League og FC København misser EL Gruppespillet efter de moppede FCM for aldrig at komme i Europa. Ikke mindst hvis FCM samtidig ender over FCK i superligaen.
 

Alsgaard

Administrator
Sidefrivillig
Jeg vil godt nok blive slemt skuffet hvis DN vælger FCK fremfor os.

Ja, klubben er den tand større og vejen til succes er nok umiddelbart kortere, men udviklingspotentialet hos os er markant større, og det tror jeg faktisk tænder en stor flamme hos DN.
 

swharders

Active member
Alle tilbud kan selvfølgelig blive så store, at man ikke kan sige nej. Hvis FCK kommer efter DN, skal de edderm... få lov at betale for ham!
 

SteenA

Well-known member
Det var bestemt heller ikke gnidningsløst for FCK mod et svagt IFK Gøteborg-hold. Da Sana bragte dem foran 20 min. før tid lignede det en svensk sejr, men det lykkedes FCK at finde det fornødne gear og lidt held, så de kom tilbage til sidst i en ellers chance fattig kamp. Men lad os håbe at FCK klarer sig i gruppespil, så de kan fortsætte med at have fokus på Europa.
 

swharders

Active member
Det var bestemt heller ikke gnidningsløst for FCK mod et svagt IFK Gøteborg-hold. Da Sana bragte dem foran 20 min. før tid lignede det en svensk sejr, men det lykkedes FCK at finde det fornødne gear og lidt held, så de kom tilbage til sidst i en ellers chance fattig kamp. Men lad os håbe at FCK klarer sig i gruppespil, så de kan fortsætte med at have fokus på Europa.
Rijeka tog bronze sidste år. Ellers er de konsekvent blevet toere efter Din Zagreb de sidste mange år. Fraset et enkelt mesterskab. Kroatisk fodbold er godt og Rijeka er åbenbart et stærkt hold. FCK skal spille op til deres bedste, for at komme videre.
 

fsc

Well-known member
Han skal jo nærmest fyre sig selv, med det setup de har derovre.

Sportsdirektøren i FCK har det problem, at træneren ikke kan få de dyre indkøb til at virke.
Træneren har det prblem, at sportsdirektøren kun køber skadesplagede, ældre spillere.

Lars Seier og co har det problem, at de nok er mere glade for træneren end for sportsdirektøren, men har svært ved at fyre den ene uden at miste den anden.
 

Mikkel_K

Well-known member
Hvis FCK også ryger ud af Europa på torsdag, så vil almindelig superligalogik tilsige, at træneren fyres efter weekenden, så en ny (evt midlertidig) træner kan bruge den efterfølgende landskampspause til at komme på plads. Det var vel netop ved en sådan oktoberpause, at Glen og DN blev byttet.

For FCK gælder almindelig logik nok ikke, og sportsdirektøren har næppe allerede længe, i lyset spil og resultater, været i gang med at scoute mulige afløsere. Det ville PC jo have gjort i AGF.

Noget andet er hvor interessant et sådan job i FCK egentlig er på de betingelser? Uden Europa vil et sådan skift i utide nok kun kunne forsvares med et mesterskab - mon ikke Ståle også kan levere en medalje og gøre plads til en mere ordentlig overdragelse? - og det bliver sådan set et svært projekt. Har FCK tålmodigheden til at lade en ny træner bygge et helt nyt projekt op? Har de midlerne til at lade ham (og en ny sportschef) forstærke truppen væsentligt, i et år uden europæisk gruppespil og i et i øvrigt økonomisk kriser for koncernen? Jeg er ikke sikker på det.

Endeligt, David Nielsen: Jeg tror ikke, at David er rigtigt interessant for FCK før, at han har vist, at han med succes kan træne et tophold, der går ind til kampene som favoritter. Altså præcist den udfordring, han står med i AGF pt., men som han jo endnu er i hvert fald en sæson fra at vise, at han mestrer. Slutter AGF over eller i nærheden af FCK i år efter at have domineret kampe også *med* bold, ja, så bør han vel være et tema. Men ikke før, tror jeg.
 
Top