New posts
  • Synes du ikke der er nok debat om AGF på sitet, udover vores kamptråde?

    Opret en profil eller log ind med eksisterende bruger, så kan du tilgå den generelle debat om AGF og om stadionbyggeriet. Dette inkluderer også vores store transfertråde.

Transfervindue vinter 2020/2021

Status
Not open for further replies.
Transfervindue vinter 2020/2021
Sorry den kørte af sporet ... det lyder ellers som en spændende historie :cool:

Nå ift transfers, så synes jeg faktisk dagens kamp viste vi godt kan smække vinduet I og måske ser det heller ikke så skidt ud med fremtiden og sommerens transfermarked.

Det var blot en vinterkampen og der var plusser og minusser, men notede mig at:

(med forbehold for at modstanderen bare var VFF og en træningskamp en kold januar dag)

- Eske virkede rolig og med selvtillid, ikke er rejst endnu, og vi har stærk backup der og hvem ved måske overtager han til sommer igen og starter på en frisk.

- Gersbach er tilbage og spillede fint og vel kan være backup i foråret sammen med Julle, og vi ikke nødvendigvis skal ud og hente to venstrebacks til sommer.

- jon og gift virker skarpe og tændte, vel uheld de ikke fik puttet en ind. Albert kommer vi også til at bruge lidt på kanten i foråret sikkert selvom han skal være 8er - vi kan i hvert fald. Milan har noget vej endnu, men det skal nok komme (han så fin ud i august inden skaden). Og MJ har også fart og kant evner. ST, Kaastrup, Ihler er mere fremtiden, men de har alle vist sig frem i glimt sidste par år. Ihler dog kun den ene sommerkamp. Bredden og pibelinen ser fin ud.

- Albert fik vist sig frem på 8eren og vi har vild kamp der.

- Anbo har meldt sig stærkt ind i kampen igen (med tanke på han er i foråret er 6. manden til midt indtil Zach er 100% klar igen. Vi har måske også en 7. løsning i MJ som offensiv 8er? eller i hvert fald et joker-kort sidste 15 min som vi brugte Helle. Tæller vi Zach med som joker har vi 8 der byder sig til centralt til 3 pladser. Det er ikke bredde vi mangler.

- ift højreback viste Anbo sig stærk som back og måske med en god udvikling evt. kan udfylde hullet sammen med Munks, hvis Diks rejser og vi ikke får en ny klassespiller ind. (som munks og anbo gjorde før vi fik Diks - vi har også Lassen).

- AA viste sig skarp og MJ viste sig frem på 8eren, og kan give fart både som 8er, 9er og kant. Men nok meget at lære endnu som8er. Men vi fik set at AA har mere power end Helle (sympatisk men mangler lidt af det killer instikt en 9er skal have, sorry to say til en ellers fin fyr med masser af evner, fysik og teknik til øverste hylde). MJ kommer også med noget helt andet i fart. Spændende variation vi har på 9eren i år. Plus også ST.
Jeg bemærkede også at et nyt offensivt våben er ved at blive slebet til. Med Blume, Olsen, Mortensen, Thorsteinsson og Jevtovic bliver der spillet igennem en defensiv organisation med PM som opspilsstation. Med Jørgensen(/Grønbæk), Ammitzbøll, Links og Kaastrup handler det om omstillinger, speed og dybe løb.

De to modeller bliver nok ikke brugt i så udtalt grad i Superligaen, men det var et meget markant skifte der skete i kampen i går, da raketterne blev sendt på banen. Selv en dobbeltudskiftning med 30 minutter tilbage af en kamp hvor f.eks. Jørgensen og Ammitzbøll bliver smidt ind, vil give store problemer for alle defensiver der har spillet en time på de tunge baner her i starten af sæsonen.
 
Det er vildt, så mange positive ting, du så i den kamp, Dichio. Jeg så mindst ligeså meget negativt...
 
En slags transfer under opsejling: https://www.bold.dk/fodbold/nyheder/viborg-er-taet-paa-at-hente-agf-traener/

Det er jo umiddelbart ikke så godt, selvom det er meget almindeligt at der sker med dygtige assistenter. Måske har man også vidst at det bar derhenad da man gjorde transitionen fra ungdom til senior til en del af Abdirahmans jobbbeskrivelse. Karlsen har heldigvis også været en del af teamet noget tid nu, men spændende om der skal en anden ind i stedet for hvis Friis rejser.
 
Viborg angiveligt ved at hente Lars Friis som ny cheftræner: https://www.bold.dk/fodbold/nyheder/viborg-er-taet-paa-at-hente-agf-traener/

Det synes lidt farligt, at vi mister både PC og Friis inden for kort tid, det uden at tænke på Selles for nogle måneder siden.

Men omvendt er det også en kæmpe ros, at FCK vil have vores sportschef, og at Viborg (en nok kommende SL-klub) ser vores assistent som en kommende cheftræner. Det må betyde, at vi gør noget helt rigtigt, og at det ikke er tilfældigt, at det går godt i AGF.

Så håber jeg bare at organisationen er stærk nok til at bære disse afgange.

Og nu er Fatah Abdirahman godt nok lige blevet forfremmet en gang for nyligt, men jeg så gerne, at han blev den nye assistent i stedet for Friis. Kæmpe talent og forhåbentligt en kommende cheftræner.
 
Åbenbart er Mølby på en kort aftale. Giver mening, at en ny sportschef får lov at sammensætte sit hold. Men umiddelbart er Mølby da en meget erfaren mand at hente ind - med noget AGF-blod i årerne.
 
Det er vildt, så mange positive ting, du så i den kamp, Dichio. Jeg så mindst ligeså meget negativt...
Ja jeg er måske for positiv :)


Den må du få en anden gang for det må vi ikke snakke mere om ;)
Ja vi må have oprettet en fri snak tråd - jeg venter også på historien om Preben Kanon

Ærligt synes jeg det kunne være sjovt nok med anekdoter og personlige ting fra brugerne af den slags, men det skal ikke forstyrre en tråd om transfers eller andet fx :) men hyggeligt var det Salling :)
 
Jeg var træt af at miste Mølby som assistent sidste gang vi havde ham. Det var efter Peter Sørensens gode sæson. Trænerkarrieren har været lidt op og ned, men som assistent har han været fin. Thorup tog ham f.eks. også med til Gent. For mig er Mølby en glimrende løsning, når vi ikke kunne beholde Friis.
 
Jeg bemærker i øvrigt, at AGF 8. december forfremmede vores U19-træner til at have nogle af de samme opgaver som Friis. En teori kunne være, at Friis allerede der kendte til Viborgs planer. Neestrup stoppede i december i Viborg pga. familiære årsager. Så det er måske nok ikke noget der er kommet pludseligt. Så altså hvis Viborg har kigget sig omkring efter en mulig løsning, fundet Friis, og haft samtaler med Friis, og AGF så har løst det internt ved at lade Fatah overtage transitions-delen af Friis' arbejde, og Mølby overtage delen omkring førsteholdet.
Mølby har også kun fået kontrakt frem til sommer = den nye sportschef der kommer ind har stadig muligheden for at finde den "rette", såfremt han ikke mener Mølby er det, og skal ikke starte sin tid i AGF med en uønsket medarbejder omkring cheftrænere i årevis.

Friis' rolle omkring at støtte "transitionen" af talenter fra talentarbejdet til førsteholdstruppen var vigtigst, synes jeg. For Morten Karlsen er der jo til at udfylde den mere traditionelle rolle som "egentlig" assistenttræner.
Nu er Fatah så "teknisk chef" med ansvaret for transitionen, og scouting til ungdomsholdene. Altså en rolle hvor han skal ud og finde spillere som han tror kan tage skridtet fra ungdomsspiller til AGFs førstehold, og samtidig sikre at dem der er der nu netop lykkes med det; at tage skridtet op.


Se lige de fotos omkring ordlyden, samt datoer for ansættelser/forfremmelser.
Tror I på min teori om, at AGF bare har været ude i god tid ift Friis' ønsker og eventuelle samtaler med Viborg bag kulissen? Altså at vi egentlig bare har ladet en god medarbejder få chancen som cheftræner, og pga. lukkede vandrør har kunne håndtere det med intern forfremmelse forud, og en midlertidig hyring af Mølby nu?
 

Attachments

  • Screenshot 2021-01-17 at 00.49.50.png
    Screenshot 2021-01-17 at 00.49.50.png
    129.8 KB · Views: 228
  • Screenshot 2021-01-17 at 00.47.28.png
    Screenshot 2021-01-17 at 00.47.28.png
    118.7 KB · Views: 221
Stig, Karlsen overtog rollen som transitionstræner i sommer, så det var nok ikke derfor Fatah blev forfremmet. Det lød på JN som om de godt vidste at rollen som u-19 træner ikke var nok og lavede en ny plads til ham i organisationen. I diverse podcasts lyder han også virkelig kompetent
 
Men det man måske kunne håbe ville ske i Brøndby med Niels Frederiksens uafklarede fremtid, er nu sket i AGF med udskiftning af Sportschef, og to assistenttrænere i denne sæson. Man må håbe at der også kommer noget ballade i Brøndby inden sæsonstart med NF, så der også kommer noget uro hos dem.
 
Stig, Karlsen overtog rollen som transitionstræner i sommer, så det var nok ikke derfor Fatah blev forfremmet. Det lød på JN som om de godt vidste at rollen som u-19 træner ikke var nok og lavede en ny plads til ham i organisationen. I diverse podcasts lyder han også virkelig kompetent
Hvor har du fra at Karlsen overtog rollen som transitionstræner? Spændende. Den var gået forbi min næse.
Fatah virker super dygtig ja, og han er også meget ambitiøs, så det handler jo også om at tilbyde ham nye udfordringer/muligheder i AGF, såfremt man vil beholde ham her. Han er jo også mulig fremtidig mand i Friis' hidtige rolle som assistent/transitionstræner. Men virker mest af alt til, at han er forfremmet til at være 100% transitonstræner+talentudvikler/scout, og så assistent-træner-delen er blevet "fri", og pt fået Mølby ind til at overtage den del. Og ja så er det jo ikke normalt at have 2 assistenttrænere heller. Det er da først under David at vi har fået det, og først fra 2019 juli, hvor Friis kom tilbage. Selles udskiftet med Karlsen, og Friis med Mølby, og samtidig med noget rollefordeling uddelt til Fatah nu i december.

Det virker jo lidt som om, at Mølby-rollen kan droppes, hvis det endelig skulle være. Men jeg er sikker på, at han er kompetent til det han skal bruges til, og at de har styr på butikken. Det kan jo være at Mølby er god til træningsøvelser, opvarmning, og andre ting, som Karlsen så kan fokusere mindre på, og arbejde mere fokuseret på dødbolde/angrebsmønstre etc. Og så kan Fatah koncentrere sig 100% om udvikling/transitionen af talenter til/i AGF, og deres vej til 1.holdet.

Det virker som et fornuftigt puslespil, hvor de ansatte ikke bare skal arbejde med det forgængeren gjorde, men det de er gode til og har passion for. Og det giver god mening. Karlsen har arbejdet med talenterne i FCN, og Fatah med U19 etc. Mølby er mere traditionel assistent/cheftræner-typen.

Og jeg er helt tryg ved det setup de får sat op derude.
 
Og ja så er det jo ikke normalt at have 2 assistenttrænere heller. Det er da først under David at vi har fået det, og først fra 2019 juli, hvor Friis kom tilbage. Selles udskiftet med Karlsen, og Friis med Mølby, og samtidig med noget rollefordeling uddelt til Fatah nu i december.
Det er måske også bare det gamle gamle AGF, hvor det til gengæld er meget naturligt og forventeligt at der kommer flere specialister ind efterhånden som vi udvikler os. Peter Sand er jo også i trænerstaben og står for den fysiske del, det er vist også ham der beslutter hvornår og hvor meget der skal trænes, og ift analysedelen blev Lasse Winther Andersen forfremmet til chefanalytiker sidste sommer. Den forefremmelse er nok også et element i udmeldingen om at man mente man var dækket ind uden Selles. De store klubber har jo endnu flere specialister og trænere og når man hurtigt henter Mølby ind er det sikkert fordi man uden videre kan se at der ellers vil mangle en i setuppet. Spørgsmålet er så hvilke kompentencer AGF står og mangler lige nu og om Mølby dækker dem eller der skal en anden ind til sommer. Jeg tror man har vidst Friis kunne blive fristet af et cheftrænerjob så man har nok gået og overvejet hvad man så gør og fået nogle navne på skyggelisten, men det er lidt uheldigt at der mangler en sportschef og så er det meget fornuftigt at afvente og se hvad han siger - hvis man da ikke reelt allerede ved hvem man vil have.
 
Det er måske også bare det gamle gamle AGF, hvor det til gengæld er meget naturligt og forventeligt at der kommer flere specialister ind efterhånden som vi udvikler os. Peter Sand er jo også i trænerstaben og står for den fysiske del, det er vist også ham der beslutter hvornår og hvor meget der skal trænes, og ift analysedelen blev Lasse Winther Andersen forfremmet til chefanalytiker sidste sommer. Den forefremmelse er nok også et element i udmeldingen om at man mente man var dækket ind uden Selles. De store klubber har jo endnu flere specialister og trænere og når man hurtigt henter Mølby ind er det sikkert fordi man uden videre kan se at der ellers vil mangle en i setuppet. Spørgsmålet er så hvilke kompentencer AGF står og mangler lige nu og om Mølby dækker dem eller der skal en anden ind til sommer. Jeg tror man har vidst Friis kunne blive fristet af et cheftrænerjob så man har nok gået og overvejet hvad man så gør og fået nogle navne på skyggelisten, men det er lidt uheldigt at der mangler en sportschef og så er det meget fornuftigt at afvente og se hvad han siger - hvis man da ikke reelt allerede ved hvem man vil have.
For god ordens skyld:

Det er ikkke "den" Peter Sand, der er fysisk træner i AGF :)
 
For god ordens skyld:

Det er ikkke "den" Peter Sand, der er fysisk træner i AGF :)

Nej, det er Peter Kvorning Sand hehe. Han er nok en af dem der går lidt under radaren i trænerteamet, men det er selvfølgelig også sjældent han udtaler sig offentligt. Når vi har færre skader eller de er af kortere varighed end tidligere - sådan føles det om ikke andet - skyldes det nok i høj grad forbedrede faciliteter og en bredere trup - der er i hvert fald forbedret voldsomt på de områder - men der skal også være ros til den fysiske stab med Sand i spidsen, der tilsyneladende har rimelig god succes med at balancere træningsmængden og få lavet de rigtige øvelser osv. Og vi er jo vel at mærke et powerhold hvor det samtidig er ret afgørende at spillerne er i god form.
 
Status
Not open for further replies.
Top